Velayeti: Arabistan savunma bakanı tecrübesiz ve liyakatsizdir

  • 06 Mayıs 2017
  • 1.071 kez görüntülendi.
Velayeti: Arabistan savunma bakanı tecrübesiz ve liyakatsizdir

İslam İnkılabı Rehberi uluslararası işler yüksek danışmanı, Suudi Arabistan savunma bakanını İran İslam Cumhuriyeti aleyhindeki son açıklamasının toyca yapılmış bir açıklama olduğunu ve onun tecrübesizliğini gösterdiğini söyledi.

Suudi rejimi savunma bakanı Muhammed Bin Salman 2 Mayıs tarihinde yaptığı açıklamada, İran’ın bölgede kendine özgü siyasetlerini uygulamakta olduğunu, taifecilik esaslarına göre hareket ettiğini ve bu durum karşısında Arabistan’ın İran’la uzlaşamayacağını bildirmişti.

Cuma günü Londra baskılı “El-Arab’ul cedid” dergisine röportaj veren İslam İnkılabı Rehberi uluslararası işler yüksek danışmanı Ali Ekber Velayeti, Muhammed bin Salman’ın açıklamalarına tepki göstererek, bu açıklamaların Arabistan savunma bakanının bu açıklamalarının onun yetersizliğini gösterdiğini, Arabistan dış siyasetinde tecrübeli ve yetenekli kişilerin bulunduğunu ve bu gibi açıklamaları kesinlikle dile getirmediklerini söyledi.

İslam İnkılabı Rehberi uluslararası işler yüksek danışmanı, bu açıklamasında ayrıca Suudi rejiminin bölge ve Yemen siyasetlerini de eleştirdi.

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, Arabistan savunma bakanının sözlerinin terörizmin yayması için bir senet ve Suudilerin bölge ve İran ile çatışmacı ve tahrip edici politikalarının ispatı olduğunu belirtmişti.

Kasımi yaptığı açıklamada en iyimser durumda bu sözlerin bölge şartlarını yanlış algılamaktan kaynaklı olduğunu belirterek, ‘’Bölgedeki mevcut şartlar bu kabil yanlış düşünceler için uygun değildir. İran geçmiş yıllarda sözde ve uygulamada gösterdiği şey, ortak noktaları kullanarak uzlaşma ve ortak anlayışa varmaktır’’ dedi.

Kasımi,’’Batı Asya bölgesinin her zamandan daha çok işbirliği ve anlayışı ihtiyaç duyduğu bir dönemde bu sözlerin söylenmesi yanlış adım ve stratejik hatadır’’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.