Velayeti: Bölge buhranlarının artması yabancıların müdahalelerinin sonucudur

  • 24 Şubat 2016
  • 1.003 kez görüntülendi.
Velayeti: Bölge buhranlarının artması yabancıların müdahalelerinin sonucudur
İran İslam Nizamının Maslahatlarını Belirleme Kurumu Stratejik Araştırmalar Merkezi başkanı Ali Ekber Velayeti, yabancı ülkelerin müdahalelerinin bölgede buhranların artmasına neden olduğunu söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Velayeti, dün Tahran’da Finlandiya dışişleri bakanlığı özel temsilcisi Laresh Bekesterom ile görüşmesinde, Suriye ve Irak’ta alınacak her türlü kararın o ülkelerin halklarınca alınması gerektiğini söyledi.

İslam inkılabı rehberinin uluslar arası işler danışmanı Velayeti, Ortadoğu bölgesinde tekfirci ve terörist grupların varlığına temasla, hassas Ortadoğu bölgesinde, batılı ülkelerin ve bazı bölge ülkelerinin radikal ve terörist gruplara desteğinin giderek arttığını belirterek, Irak ve Suriye gibi ülkelerin geleceğinin o ülkelerin meşru hükümetleri ve halklarınca belirlenmesi gerektiğini ve dış güçlerin bu konuda müdahalelerinin olmaması gerektiğini söyledi.

Sözkonusu görüşmede Finlandiya dışişleri bakanlığı özel temsilcisi de, İran’ın konumu ve önemine işaretle, İran’ın başta Ortadoğu bölgesi olmak üzere bölgede ve uluslar arası arenada etkili ve önemli ülkelerden biri olduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.