Velayeti: Direniş cephesinin bir sonraki adımı İdlib’in kurtuluşudur

  • 14 Nisan 2018
  • 1.005 kez görüntülendi.
Velayeti: Direniş cephesinin bir sonraki adımı İdlib’in kurtuluşudur

Seyyid Imam Ali Hamaneyin uluslararsı işler yardımcısı Suriye’nin geleceği ve direniş cephesinin kaderini değerlendirerek bir sonraki adımın Suriye’nin kuzey batısında İdlib’in kurtuluşu olduğunu belirtti.

Seyyid Imam Ali Hamaneyin uluslararası işleri yardımcısı Ali Ekber Velayeti İRİB’e vediği mülakatta Doğu Guta’nın işgalden kurtuluşunun tüm direniş cephesi için zafer sayıldığını söyledi.

Velayeti doğu Guta ziyaretinin “direniş diplomsisi” çerçevesinde olduğuna işaretle, Doğu Guta kurtuluşunun önemi, Beşar Esad’ın da daha önce belirttiği gibi teröristlerin temel kökünün burada olması açısından olduğunu belirtti.

İslam inkılabı danışmanı 7 yılın ardından Doğu Guta’da teröristlerin başarısızlıklarının başlıca sebebinin Suriye halkının direnişi ve cumhurbaşkanın dirayet ve cesareti olduğunu söyledi.

Velayeti Suriye’nin Tahran’dan başlayan Bağdad, Şam, Beyrut ve Filistin’i kapsayan direniş çizginin önemli halkalarından olduğunu, bu halkanın Amerika ve Siyonist rejime bağlı saldırganlara direndiğini belirtti.

Ali Ekber Velayeti ayrıca Amerika ve müttefiklerinin, Irak, Suriye, Lübnan ve Filistin eşliğinde İran eksenli direnişle karşı karşıya olduğunu, bu ortamda girişimde bulundukları halde Rusya ile karşı karşıya olduklarını bu yüzden başarılarının imkansız olduğunu da sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.