Velayeti: Düşmanlar Müslümanları savaş ve kaos içinde tutmaya çalışıyor

  • 22 Kasım 2017
  • 1.085 kez görüntülendi.
Velayeti: Düşmanlar Müslümanları savaş ve kaos içinde tutmaya çalışıyor

İran İslam İnkılabı Rehberi’nin Uluslararası İlişkiler Danışmanı Ali Ekber Velayeti, Bu sene ilki Tahran’da düzenlenen Uluslararası Ehlibeyt Muhipleri ve Tekfir Meselesi Konferansı’nın açılışında bir konuşma yaptı.

Velayeti, Suriye ve Irak’ta yürütülen terörle mücadelede elde edilen zaferi kutlayarak, şunları kaydetti: İslam Uyanışından neredeyse yedi yılın geçmesi İslam ümmetinin siyasi ve sosyal hayatında yeni bir katman oluşturdu. İslam ümmeti son yıllarda uluslararası düzeyde ve uygarlık konusunda yeni bir çağın eşiğine girerken Müslüman ülkelerinde krizlerin yaşanması, farklı etnik grupların arasında çatışmaların başlatılması ve mezhepçiliğin artmasıyla birlikte İslam dünyası yeni sorunlarla karşı kaşıya kaldı.

Velayeti ilaveten, “İslam düşmanları, tüm imkanlarını kullanarak Müslüman devletlerini, zayıflatıp kaos ve savaş içinde tutmaya çalışıyorlar” değerlendirmesini yaptı.

Şu anda Batı Asya ve İslam dünyasının diğer bölgelerinin hassas bir durumda olduğunu belirten Velayeti, “Elde edilen son kazanımlar sayesinde bir yandan Müslümanlar yeniden onur kazandı diğer yandan da Siyonistlerin yenilmezlik algısı çökertildi” açıklamalarında bulundu.

Yemen krizine de değinen Ali Ekber Velayeti, “Bu çalkantılı alanda, masum Yemen halkı, uluslararası toplum ile Batı medyasının benimsediği anlamsız sessizliği eşliğinde Suudi saldırganların acımasız bombardımanları altında katlediliyor” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.