Velayeti: Hariri’nin İran suçlamaları, Suudiler’in telkiniyle oldu

  • 15 Kasım 2017
  • 1.097 kez görüntülendi.
Velayeti: Hariri’nin İran suçlamaları, Suudiler’in telkiniyle oldu

İslam İnkılabı Rehberi Uluslararası Danışmanı Velayeti, Saad Hariri’nin İran karşıtı iddialarını tekzip ederek, Hariri’nin Suudilerin telkini ile bu iddialarda bulunduğunu vurguladı.

İslam İnkılabı Rehberi Uluslararası Danışmanı Ali Ekber Velayeti bugün gazetecilere yaptığı açıklamada; “Hariri, İran’dan Lübnan’ın işlerine karışmamasını istediğini iddia etti, oysa kendisiyle yaptığım görüşmede asla böyle bir şey söylemedi ve görüşmemiz, iddia edildiği gibi sert bir ortamda geçmedi, tüm bunlar yalandır.” ifadesini kullandı.

Velayeti, bu iddiaların Suudiler ve İran ve Lübnan’ın stratejik dostluğunu istemeyenlerin telkinlerinden ibaret olduğunu vurguladı.

Görüşmede Hariri’nin İran ile Suudi Arabistan arasında arabuluculuk yapma teklifinde bulunduğunu ve kendisinin de müzakere için herhangi bir sorun olmadığını ve buna açık olduklarını söylediğini kaydetti.

İslam İnkılabı Rehberi Uluslararası Danışmanı görüşmede; Hariri’den Suudiler’e Yemenliler için oluşturdukları sorunlara son vermesini söylemesini istediğini ifade etti.

Velayeti, İran ile Lübnan’ın ilişkilerini kardeşçe ve stratejik olarak niteledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.