Velayeti: Hizbullah’ın Lübnan seçimlerinde başarısı Lübnan’da sistemin teyidinin alametidir

  • 08 Mayıs 2018
  • 1.167 kez görüntülendi.
Velayeti: Hizbullah’ın Lübnan seçimlerinde başarısı Lübnan’da sistemin teyidinin alametidir

 Seyyid Imam Ali Hamaneyin uluslararası işler danışmanı Ali Ekber Velayeti, Hizbullah’ın Lübnan parlamento seçimlerindeki zaferinin, bu ülkenin mevcut siyasi ve yönetim sisteminin Lübnan halkı tarafından teyidinin alameti olduğunu söyledi.

İran Seyyid Imam Ali Hamaneyin uluslararası işler danışmanı Ali Ekber Velayeti, İRİB Birinci kanalda haber programında yaptığı açıklamada, Lübnan’da Hizbullah ve direniş cephesinin seçimlerdeki zaferinin önceki askeri zaferlerin daha da tamamlanması olarak nitelerken bu zaferin bölgenin geleceğinde önemli rolünün olacağını söyledi.

Velayeti, bu seçimlerin önceki seçimlerden farkına da işaretle, bu seçimlerde Hizbullah ve müttefiklerinin hiç bir kuşku olmadan meclisteki sandalyenin büyük çoğunluğunu kazandıklarını ve elbette bu seçimlerde Hizbullah lideri Nasrullah’ın aldığı tedbirlerin de çok önemli etkisinin olduğunu söyledi.

Velayeti, Suudilerin bir kaç ay öncesinden Lübnan seçimlerini etkilemek için bu ülkenin başbakanı rehin alma gibi bir takım deneme girişimlerde bulunduklarını ama Lübnan halkının hikmeti ve Seyyid Hasan Nasrullah’ın aldığı tedbirler sayesinde Suudilerin seçimlere gölge düşürme ve direnişi zayıflatma çabalarının boşa çıktığını söyledi.

Seçimleri etkilemek için para harcamanın artık Lübnan halkı arasında manasının olmadığını belirten Velayeti, ‘zira onlar Amerika ve İsrail karşısında büyük ve başarılı bir sınavdan geçtiler. Lübnan halkı hiç bir şekilde Suudiler ve Amerikalıların tehditlerinin etkisinde kalmayacaktır’ dedi.

Velayeti, Hizbullah ve direniş cephesinin zaferinin Lübnan’da şimdiki siyasi düzenin teyidi manasına geldiğini belirtirken ‘İnşallah gelecek hafta ve Irak’ta seçimlerin düzenlenmesiyle direniş cephesinin ağırlığı dünyada bir kaç katına çıkacaktır’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.