Velayeti ile Yemenli din adamları bir araya geldi

  • 03 Ocak 2016
  • 863 kez görüntülendi.
Velayeti ile Yemenli din adamları bir araya geldi
Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı Velayeti ile bir grup Yemenli din adamı Tahran’da bir araya gelerek, bölgesel gelişmeleri ele aldılar.

İran Nizam Maslahatını Belirleme Konseyi Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı Ali Ekber Velayeti ile Yemenli din adamları Tahran’da Ortadoğu gelişmelerini masaya yatırdılar.

Velayeti görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Yemenli alimlerle görüşmesinin yapıcı geçtiğini belirterek, İran’ın Yemen halkı ve Yemen devrimcilerine desteğine bir kez daha vurgu yaptığını kaydetti.

Velayeti, Suudi Arabistan’ın Yemen’e saldırısında yaşadığı yenilgi sonuçlarının ortaya çıktığını, yakında Yemen halkının zafere ulaşacağını sözlerine ekledi.

Velayeti, Nijeryalı Lider Şeyh İbrahim Zakzaki’nin kaçırılması ile Şeyh Nemr Bakır en-Nemr’in idam edilmesinin birbirinden bağımsız olmadığını da hatırlattı.

Görüşmeye katılan Yemenli din adamlarından Seyyid Şemseddin de gazetecilere yaptığı açıklamada, bu görüşmede dünya ve bölge gelişmeleri hakkında olumlu müzakereler yapıldığını kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.