Velayeti: İmam Humeyni (ra) İslami uyanışı başlatan seçkin kişidir

  • 03 Haziran 2016
  • 802 kez görüntülendi.
Velayeti: İmam Humeyni (ra) İslami uyanışı başlatan seçkin kişidir

İran İslam Nizamının Maslahatlarını Belirleme Kurumu Stratejik Araştırmalar Merkezi başkanı Ali Ekber Velayeti, İmam Humeyni’nin (ra) İslami uyanışı başlatan seçkin kişi olduğunu söyledi.

Velayeti, dün Tahran’da düzenlenen İmam Humeyni’nin düşüncesinde İslami Uyanış adlı seminerde yaptığı konuşmada, İmam Humeyni’nin İran’da hareketinin başlamasıyla, bu hareketin dünyada devam ettiğini İslami uyanışın da bu hareketten ilham aldığını ve devam ettiğini söyledi.

İran İslam Nizamının Maslahatlarını Belirleme Kurumu Stratejik Araştırmalar Merkezi başkanı Ali Ekber Velayeti, İmam Humeyni’nin, çeşitli risaletlerle İslam’a yeniden davet ettiğini, İslami uyanış ve İslami değerlerin canlandırılması, dünyada dinin ihyası ve İran’da İslam hükümetinin kurulmasına temasla, bugün İran İslam Cumhuriyetinin, bölgede ve İslam dünyasında birinci güç sayıldığını, İran gibi bağımsız ve güçlü bir ülkenin de olmadığını söyledi.

Velayeti, Filistin milleti aleyhinde terör ve siyonist İsrail rejimi ile işbirliği yapan bazı bölge ülkelerini de eleştirerek, İran İslam Cumhuriyetinin her zaman Filistin milletinin yanında olduğunu ve olmaya da devam edeceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.