Velayeti: İran bölgenin en güçlü ülkesidir

  • 17 Aralık 2017
  • 1.040 kez görüntülendi.
Velayeti: İran bölgenin en güçlü ülkesidir

İran İslam inkılabı rehberinin uluslararası danışmanı Ali Ekber Velayeti, İran’ın bölgenin en güçlü ülkesi konumunun her geçen gün daha da arttığını söyledi.

Mehr ajansına göre, Velayeti, İran milletinin güçlü kültürel bağlara ve köklü bir tarihe  sahip olduğunu belirterek, tarihi belgeler de İran milletinin bölgede en yenilmez  bir millet olduğu gerçeğini gösterdiğini söyledi.

Velayeti, iman ve itikadı, İran kültürünün güçlü direkleri olarak nitelerken, ”İranlıların milli dayanışması, kültürel dayanağı ve kuşku götürmez İran kimliği, bütün İslam ülkeleri arasında  eşsizdir’ dedi.

Bölgesel ve uluslararası meselelere de işaret eden Velayeti, şimdiki dünya şartlarında stratejilerin bir kaç haftalık ömrü olduğunu ama İran’ın  güçlü bir şekilde durduğunu ve bundan dolayı da bölgesel ve uluslararası düşmanların ve rakiplerin rahatsızlığına neden olduğunu söyledi.

Velayeti, İran’ın bölgede bazı ülkelere danışmanlık hizmeti verdiğine de işaretle, ”İran bölgenin en güçlü bir ülkesi olarak yardım isteyen  demokratik ülkelere yardım edeceğini” söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.