Velayeti: İran bütün çabasıyla bölgenin sebat, güvenliği ve barışı için çalışıyor

  • 05 Mart 2015
  • 897 kez görüntülendi.
Velayeti: İran bütün çabasıyla bölgenin sebat, güvenliği ve barışı için çalışıyor

İran İslam inkılabı rehberinin uluslar arası işler danışmanı Ali Ekber Velayeti, İran’ın bağımsız ve güçlü bir devlet olarak, bütün gücüyle bölgenin sebat, güvenliği ve barışı için çalıştığını söyledi.
Velayeti, dün Tahran’da, İran’a gelen Yemenli bir heyetin başkanıyla görüşmesinde, İran ve Yemen inkılapları arasında zulüm ve diktatörlük karşısındaki benzerliklerine temas ederek; Yemen halkının bağımsızlık, özgürlük ve ilerleme yolunda attığı bu önemli adımın Yemen ülküsünün gerçekleşmesiyle sonuçlanmasını arzu etti.
İran İslam Cumhuriyetinin Yemen halkının destekçisi olduğunu söyleyen Velayeti, Yemen’in içişlerine yönelik her hangi bir dış müdahalenin, Yemen ve bölgenin güvensizliği ve istikrarsızlığına neden olacağı uyarısında bulundu.
Yemen heyeti başkanı da, Yemen’de yaşanan son gelişmeler hakkında bilgi verirken, İran ve Yemen’in dost ve kardeş ülkeler olduğunu söyledi.
Yemen heyeti başkanı, İran İslam cumhuriyetinin Yemen halkının inkılabına verdiği destekten dolayı da şükranlarını bildirirken, Ensarullah hareketinin hedefinin, Yemen’de güvenlik, refah ve iktisadi kalkınmayı sağlamak olduğunu ve bu doğrultuda bölge ülkelerinin işbirliğinin de önemli olacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.