Velayeti: İran, İslam Ülkeleri İçerisinde Birlik Sancaktarıdır

  • 02 Temmuz 2017
  • 979 kez görüntülendi.
Velayeti: İran, İslam Ülkeleri İçerisinde Birlik Sancaktarıdır

İslam İnkılabı Rehberinin Uluslararası İşleri Danışmanı ve Düzenin Yararını Teşhis Konseyi Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Velayeti, İran İslam İslam Cumhuriyetinin, İslam ülkelerinin vahdet ve birliğinin sancaktarı olduğunun tüm Müslümanlar tarafından dile getirtildiğini söyledi.

7. İslami Film Fuarı’nın açılış törenine katılmak üzere Meşhet kentine giden Düzenin Yararını Teşhis Konseyi Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Ali Ekber Velayeti, dün akşam basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Müslüman ümmeti İran’ı İslam dünyasında birlik ve beraberliği sağlayan bir öncü olarak tanımlıyor” dedi.

Velayeti ilaveten, “Bu öncülüğün bayrağı İmam Humeyni (r.a) döneminde dalgalandırıldı ve halihazırda İnkılap Rehberi’nin döneminde de dalgalanmaktadır” ifadesini kullandı.

“İran İslam Cumhuriyeti, farklı toplumlarla mezhepler arasında barış, eşitlik, dostluk ve kardeşliğin habercisidir” diyen Velayeti, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerine karşı ortak mücadelede İran’ın başarılı bir örnek olarak İslam dünyasının birliğinin artmasında etkin bir rol oynadığına dikkati çekti.

Düzenin Yararını Teşhis Konseyi Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı, İran medyasının dünyadaki tüm toplumlara olumlu etki bıraktığını belirterek, bunun yanında da İslam dünyasının batıl cephesine karşı zafere ulaşabilmesi için önemli role sahiptir” değerlendirmesini yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.