Velayeti: İran nefsi müdafaa için kimseden izin almaz

  • 05 Nisan 2018
  • 1.091 kez görüntülendi.
Velayeti: İran nefsi müdafaa için kimseden izin almaz

İmam Hamanei’nin Uluslararası İşler Danışmanı Ali Ekber Velayeti, İran İslam Cumhuriyeti’nin savunma alanında büyük başarı ve ilerlemelere imza attığına işaretle, İran’ın kendini savunmak için kimseden izin almayacağını vurguladı.

Tahran’da düzenlenen 2018 Serbest Robocup Yarışları’nın açılış törenini gerçekleştiren İslam İnkılabı Rehberi Uluslararası Danışmanı Ali Ekber Velayeti, ABD Başkanı Donald Trump’ın ifadelerine yönelik gazetecilere, “Artık tüm dünya ABD Başkanı’ndan ilgisiz laflar duyma konusuna alıştı ancak git gide bu şahsın itibarı, dile getirdiği mantıksız iddialardan dolayı yok olmuş durumda ve günümüzde kimse bunlara aldırmıyor” açıklamalarını yaptı.

Velayeti sözlerini şöyle sürdürdü: İran olarak, bölgede aktif olma ile bağımsızlık ve bilimsel gelişimi hedefleyen yolumuza tüm gücümüzle devam edip bize bu yolda eşlik eden ülkelere destek vereceğiz. Biz bu yönde kendimizi savunmak için kimseden izin almayacağız.

Amerikan güçlerin Suriye’ye girmesiyle ilgili sorulan bir soruyu da yanıtlayan İnkılap Rehberi Danışmanı, “Suudi Arabistan, ABD ve Siyonist Rejim 7 seneyi aşkın Suriye’nin yasal devletini devirmeyi planlıyor ancak daha başarılı olamadılar. Günümüzde artık herkes İran, Lübnan ve Suriye’de oluşan direniş ekseninin bölgede ilk söz sahibi olan taraf olduğu kanaatinde” ifadelerinde bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.