Velayeti: İran, Sünni ve Şiiler arasında birliğin öncüsüdür

  • 01 Eylül 2015
  • 811 kez görüntülendi.
Velayeti: İran, Sünni ve Şiiler arasında birliğin öncüsüdür

Pakistan’ın dinî düşünürleriyle bir araya gelen İran Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi’nin Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Ali Ekber Velayeti, İran’ın Sünni ve Şiiler arasında birliğin öncüsü olduğunu ve İslami Şura Meclisinde Şii ve Sünni kardeşlerin nüfusun dağılımına göre yer aldığını belirtti.

Görüşmede Pakistanlı dinî alimler ve düşünürler, İran’a ve halkına ilgi gösterdiklerine işaret ederek, iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesini istedi.

Pakistanlı heyetin bir üyesi Vilayeti’ye hitaben şunları söyledi:”Bazen İran’ın Pakistan’a kıyasla Hindistan’ı daha fazla önemsediğini hissediyoruz ancak Pakistan halkının İran milletinin dostu olduğunu söylemek istiyoruz. Pakistan halkı arasında da Sünni var ve bunların radikalizmle bir ilgileri yok ve Sünniler Şiilerle kardeş gibi olmak istiyorlar.”

İran’ın Hindistan ile tarihî ilişkileri konusundaki bir soruyu yanıtlayan Vilayeti “Hint yarımadasındaki ülkeler arasında Pakistan bizim için çok önem taşıyor. Ne yazık ki son yıllarda bazı konular bölgenin bazı Arap ülkeleri tarafından tanımlandı ancak biz Pakistan ile dostça ilişkiler üzerinde duruyoruz.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.