Velayeti: İran, Terörle Mücadelede Suriye ve Irak’a Yardım Etmeye Devam Edecek

  • 07 Haziran 2015
  • 659 kez görüntülendi.
Velayeti: İran, Terörle Mücadelede Suriye ve Irak’a Yardım Etmeye Devam Edecek

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney’in Uluslararası İşlerden Sorumlu Müsteşarı Ali Ekber Velayeti, İran’ın, teröre karşı mücadelede Suriye ve Irak’a yardım sunmaya devam edeceğini dile getirerek bölge devletlerinin güvenliğinin aynı zamanda İran’ın güvenliği olduğunu belirtti.

Dün Tahran’da BM Genel Sekreteri Irak İşleri İle İlgili Özel Temsilcisi Jan Kubis ile bir araya gelen Velayeti, batılı kimi devletlerin Asyalı ve kimi bölge ülkelerinde silahlı terör gruplarının eğitim ve donatılarak Suriye, Irak ve Lübnan’a gönderilmeleri faaliyetlerine destek verdiklerini yineleyerek bu faaliyetlerin ayrımcılık ve ırkçılığa hizmet ettiğini belirtti.

IŞİD terör örgütünün bütün dünya için ciddi bir tehlike teşkil ettiğini dile getiren Velayeti, bu tehlikenin ilerleyen süreçte IŞİD’i yaratanlar ve destekçilerini de hedef alacağının altını çizdi.

Öte yandan, İran’ın terörle mücadelede önemli bir rolü bulunduğuna dikkat çeken Kubiş, IŞİD terör örgütünün ciddi bir tehlike olduğunun altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.