Velayeti: İran tüm alanlarda Suriye ile işbirliğine hazır

  • 08 Kasım 2017
  • 1.320 kez görüntülendi.
Velayeti: İran tüm alanlarda Suriye ile işbirliğine hazır

İran İslam İnkılabı Rehberi’nin Uluslararası İlişkiler Danışmanı, İran İslam Cumhuriyetinin Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması için sonuna kadar direneceğini bildirdi.

İRNA’nın bildirdiğine göre İran İslam İnkılabı Rehberi’nin Uluslararası İlişkiler Danışmanı Velayeti, dün akşam Halep üniversitesi rektörü ile bir araya gelerek görüştü. Bu görüşmede, İran’ın tüm alanlarda Suriye ile yakın ilişki kurmak istediğini belirten Velayeti, İran’ın savunma alanında askeri müsteşarlık hizmetleri vermenin yanı sıra bilimsel ve ülkenin onarımı konusunda da Suriye ile yakın işbirliğinde bulunabileceğini söyledi.

Halep üniversitesi Rektörü Mustafa Afyoni ise ülkenin krizde bulunduğu yedi yıl boyunca bu üniversitenin hatta tek bir gün bile kapatılmadığını ve düşmanların Halep komplosunun akamete uğratıldığını belirterek, İran ile Suriye arasındaki akademik ve bilimsel işbirliğinin artırılmasını istedi.

Suriye temaslarında bulunan İran İslam İnkılabı Rehberi’nin Uluslararası İlişkiler Danışmanı Velayeti ayrıca, Halep Valisi Hüseyin Diyab ile görüştü.

Yakında Suriye’nin doğusu ve İdlib’in teröristlerden temizlenmesini temenni eden Velayeti, “Düşmanlar bu ülkeyi 7 gün içinde işgal edebileceğini düşünüyordu, fakat şu anda onların başlattığı komplolardan 7 sene geçerek büyük hezimete uğradılar” dedi.

Velayeti, “Vekalet savaşı Halep de dahil Suriye’nin diğer kentlerine büyük hasarlar meydana getirdi. Ama elde edilen önemli kazanım, Suriyelilerin teröristler ve destekçilerine karşı direniş göstermesiyle birlikte iradesi ve kararlığının tecellisidir” ifadelerinde bulundu.

Halep kentinin serbest bırakılmasıyla sahada elde edilen son kazanımlardan dolayı Halep valisi ve bu ülkenin halkını tebrik eden Velayeti, şunları kaydetti: İran’dan bir heyetin bu kentte bulunması, hem savaş sırasında hem de yeniden imar döneminde, İran halkının Suriye halkıyla birlikte bulunmaya hazır olduğunu gösteriyor.

Halep valisi de bu görüşmede, terörle mücadele konusunda İran’ın ülkesine verdiği desteği övgüye layık olarak nitelendirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.