Velayeti: İran ve Brezilya’nın uluslararası arenada tutumu ortaktır

  • 20 Ekim 2016
  • 939 kez görüntülendi.
Velayeti: İran ve Brezilya’nın uluslararası arenada tutumu ortaktır

İran İslam Nizamının Maslahatlarını Belirleme Kurumu’na bağlı Stratejik Araştırmalar Merkezi başkanı Ali Ekber Velayeti, İran ve Brezilya’nın bölgeye barışın dönmesi ve uluslararası arenadaki tutumlarının ortak olduğunu söyledi.

Velayeti, dün Tahran’da Brezilya dışişleri bakan yardımcısı ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, sözkonusu görüşmede bölge gelişmeleri ve Suriye, Irak ve Batı Asya bölgesi meselelerinin ele alındığını ve aynı zamanda Suriye hükümeti ve yönetiminin teröristlere karşı mücadelesini görüştüklerini söyledi.

Velayeti, iki ülkenin teröristlere karşı direniş ekseninin verdiği 6 yıllık mücadele ve savaşına destek verdiğini belirterek, Suriye yönetimi ve halkının bu mücadelesini takdir etti ve Suriye’de sorunun barışçı yoldan çözümünden baka çözüm yolun olmadığını söyledi.

İran Stratejik Araştırmalar Merkezi başkanı Velayeti, Irak halkı ve devletinin Musul şehrini kurtarma operasyonu ve Suriye devletinin de aynı şekilde Halep’i kurtarmaya dayalı çabalarının da Brezilya dışişleri bakan yardımcısıyla yapılan görüşmede ele alınan konular olduğunu söyledi.

Velayeti, İran ve Brezilya’nın BRİCS’in üyesi olduğunu ve iktisadi, ilmi ve kültürel açıdan zengin potansiyele sahip olduğunu belirterek iki ülke arasında ticari ilişkilerin de kalkınmakta olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.