Velayeti: İran ve Suriye ilişkileri her gün daha da güçleniyor

  • 01 Mart 2018
  • 1.045 kez görüntülendi.
Velayeti: İran ve Suriye ilişkileri her gün daha da güçleniyor

İran İslam inkılabı rehberinin uluslararası işler danışmanı Ali Ekber Velayeti, İran ve Suriye ilişkilerinin kardeşçe ve örnek gösterilecek düzeyde olduğunu ve aynı zamanda bu ilişkilerin her gün güçlendiğini söyledi.

Ä°RNA’nın haberine göre, Velayeti, dün Tahran’da Suriye vakıflar bakanı Muhammed Abdüssettar ile görüşmesinde, son zaferin yakın olduÄŸunu belirterek, Suriye halkı ve devletinin ülke dışından Suriye’ye giren yabancı saldırganlara ve düşmanlara karşı galip geleceÄŸini ve Suriye halkı ve devletinin onlara son darbeyi indirip zafere eriÅŸeceÄŸine inandığını söyledi.

Velayeti, Suriye savaşını uluslararası bir savaÅŸ olarak nitelerken, ‘Yaklaşık 80 ülke Suriye savaşında eyer almıştır ve bu savaÅŸ düşmanlara karşı direnmek için Suriye devleti ve halkı için bir imtihandır’ dedi.

Sözkonusu görüşmede Suriye vakıflar bakanı da, Ä°slami direniÅŸin kahramanca devam ettiÄŸini belirterek, ‘Suriye Ä°ran’ın yanındadır ve iliÅŸkilerin ve Ä°slami direniÅŸin kalıcılığı yönünde  güçlü adımların atıldığını söyledi.

Suriye vakıflar bakanı  İran ve Suriye ilişkilerinin askeri, sosyal ve iktisadi alan başta olmak üzere çeşitli alanlarda güçlü olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.