Velayeti: İran ve Suriye ilişkileri, stratejik ve kalıcıdır

  • 12 Nisan 2018
  • 1.034 kez görüntülendi.
Velayeti: İran ve Suriye ilişkileri, stratejik ve kalıcıdır

Seyyid Imam Ali Hamaneyin Uluslararası İşler Müşaviri Ali Ekber Velayeti, İran İslam Cumhuriyeti ve Suriye arasındaki ilişkilerin stratejik, kalıcı ve çok yönlü olduğunu söyledi.

Şam’da temaslarda bulunan Velayeti, temasları sonunda yaptığı açıklamada, Suriye’nin hassas bir dönemeçte ve zamanda önemli zaferler kazandığını söyledi.

Velayeti, Doğu Guta’da kazınılan zaferin İslam dünyası karşıtlarını tepki vermeye zorladığını belirterek, Suriye devleti ve milletinin kendi topraklarını en iyi şekilde savunduğunu ve düşmanların da bölgede yeni fitne peşinde olduklarını söyledi.

Suriye’nin yedi yıldan beri uluslararası bir savaşın içinde olduğunu ifade eden Velayeti, ‘’Suriye bugün savaşın başladığı günden daha zayıf değildir ve Amerika’da daha güçlenmemiştir, koparılan bu yaygara daha çok propaganda ve siyasi amaçlıdır’’ dedi.

İstikbar cephesinin bugüne kadar Suriye’de bir şey yapamadığını ifade eden Velayeti bundan sonra da yapamayacağını Suriye devleti, milleti ve müttefiklerinin Amerika ve Siyonistler karşısında durmaya azimli olduklarını söyledi.

Velayeti Uluslararası Yönümüz Kudüs toplantısına katılmak için Şam’da bulunmaktaydı.

Velayeti bugün Şam’da Cumhurbaşkanı Esat ile görüştükten sonra Tahran’a doğru hareket etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.