Velayeti: İran’ın yardımları olmasaydı Şam, Bağdat ve Beyrut Işid’in elinde olacaktı

  • 24 Kasım 2017
  • 1.350 kez görüntülendi.
Velayeti: İran’ın yardımları olmasaydı Şam, Bağdat ve Beyrut Işid’in elinde olacaktı

İslam inkılabı rehberi uluslararası işler danışmanı, İran’ın bölgedeki nüfuzunun onur verici olduğunu, zira bu nüfuzun dostça olduğunu ve İran İslam cumhuriyetinin komşularını korumak için fedakarlıkta bulunduğunu söyledi.

Ali Ekber Velayeti dün akşam İRİB 2. kanalda katıldığı bir söyleşide, İran İslam cumhuriyetinin direniş ekseni olduğunu belirterek, “Eğer İran İslam cumhuriyeti, Suriye, Lübnan ve Irak’a yardım etmeseydi şimdi Bağdat, Şam ve Beyrut’ IŞİD’in elinde olacaktı” dedi.

İslam İnkılabı rehberinin uluslararası işler danışmanı tarih boyunca İran’ın sınırları dışında düşmanla savaştığında muktedir olduğuna işaretle, Suriye ve Irak’In yasal hükümetlerindeki yetkililerin belirttiğine göre, IŞİD ile savaşmak için bizzat İran’dan yardım talep ettiklerini bildirdi.

Velayeti batılıların İslami ülkeleri parçalamak için etnik ve inançların ihtilafı üzerinde odaklandığına değinerek, Irak kürdistan’ında yaşanan referandum ise Amerika ve siyonist rejimin müslüman ülkeleri parçalama girişimlerinden bir örnek olduğunu, onların İran İslam cumhuriyeti, Irak ve Türkiye’nin yanı başında “yeni bir İsrail” oluşturmak istediklerini söyledi.

IŞİD’in Amerika Black Water firmasının bir diğer örneği olduğunu söyleyen Velayeti ayrıca Amerikalılar ve siyonistlerin IŞİD’ın eli ile kültürel eserleri yok ettiğini, böylece müslümanların kültüre karşı olduğunu iddia ettiklerini de sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.