Velayeti: İslam Cumhuriyeti, nefsi müdafaa için kimseden izin beklemez

  • 03 Aralık 2017
  • 1.015 kez görüntülendi.
Velayeti: İslam Cumhuriyeti, nefsi müdafaa için kimseden izin beklemez

İslami Uyanış Dünya Forumu Sekreteri; İran İslam Cumhuriyeti’nin kendini savunmak için kimseden izin alamayacağını ve başkalarının kendi işlerine müdahalesine de müsaade etmeyeceğini belirtti.

Tesnim Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre,  İslami Uyanış Dünya Forumu Sekreteri Ali Ekber Velayeti bugün öğle saatlerinden önce Tahran’da İslam İnkılabı Rehberi’nin Batılı gençlere mektubunun yazılış yıldönümü dolaysıyla düzenlenen merasimin kulisinde gazetecilere yaptığı açıklamada; İslam İnkılabı Rehberi’nin devrimden önce ve sonra doğru, gerçek İslami yaymaya çalıştığına işaretle, devrimden önce İmam Humeyni -ra- liderliğindeki İslam hareketi doğrultusunda faaliyet gösterdiğini, Seyyid Kutub’un eserlerini tercüme etmesi ve Hint Müslümanları hakkında yazdığı kitabın bu mesele için tanık olduğunu vurguladı.
İmam Hamanei’nin terör örgütü IŞİD’in yok edilmesi için en fazla çaba ve gayret gösterdiğine da dikkat çeken İslami Uyanış Dünya Forumu Sekreteri; İslam İnkılabı Rehberi’nin mektubunun Batılı gençlerin bilinçlendirilmesinde büyük rolü olduğunu kaydetti.
Velayeti Batı’nın İran’ın füze gücünün müzakere edilmesi iddiasıyla ilgili olarak da; “Bunlar devrimin başından itibaren İran halkının yerine karar vermeye çalıştılar. İran halkı başkalarının kendi adına karar verenleri istiyorduysa devrim yapmazdı.” değerlendirmesinde bulundu.
İslami Uyanış Dünya Forumu Sekreteri; İran İslam Cumhuriyeti’nin kendini savunmak için kimseden izin alamayacağını ve başkalarının da kendi işlerine müdahalesine müsaade etmeyeceğini belirtti.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.