Velayeti: Japonya, İran için özel öneme sahiptir

  • 03 Mart 2018
  • 1.190 kez görüntülendi.
Velayeti: Japonya, İran için özel öneme sahiptir

İslam İnkılabı Rehberi Uluslararası Danışmanı Ali Ekber Velayeti bugün Tahran’da Japonya Dışişleri Bakan Yardımcısı Tekeo Moorey ile görüştü. Velayeti, Japonya’nın İran İslam Cumhuriyeti için özel konum ve yere sahip olduğunu belirtti.

İRİB Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, Tahran’a gelen Japonya Dışişleri Bakan Yardımcısı Tekeo Moorey ile görüşen Velayeti, iki ülkenin ilişkilerini olumlu niteledi, bu ziyaretin iki ülkenin işbirliğinin geliştirilmesine katkı sağlayacak  yapıcı ve değerli bir ziyaret olmasını temenni etti.

İran ve Japonya’nın eski tarihe ve ilişkilere sahip iki ülke olduğunu söyleyen İslam İnkılabı Rehberi Uluslararası Danışmanı, İran İslam Cumhuriyeti’nin Japonya ile münasebetlerini güçlendirmek istediğini belirtti.

Japonya Dışişleri Bakan Yardımcısı da, ülkenin İran İslam Cumhuriyeti ile münasebetlerini geliştirmeye hazır olduğunu belirterek, Tahran ziyaretinde İran İslam Cumhuriyeti ile ekonomik ve teknik alanlarda işbirliğinin güçlendirilmesi için istişare hedefinde olduğunu ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.