Velayeti: Referandumun sonucu siyasi kargaşadır

  • 27 Eylül 2017
  • 938 kez görüntülendi.
Velayeti: Referandumun sonucu siyasi kargaşadır

İran Nizam Maslahatını Teşhis Konseyi üyesi Velayeti, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin dün düzenlediği ayrılık referandumunun yasa dışı olduğunu vurgu yaptı.

Nizam Maslahatını Teşhis Konseyi üyesi Ali Ekber Velayeti bugün Tahran’da gazetecilere yaptığı açıklamada; Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin dün düzenlediği ayrılık referandumuna işaretle; “Sayın Barzani tarafından dün yapılan yasa dışı girişim, değersiz ve olumlu sonucu olmayan bir iştir ve bölgede siyasi kargaşaya neden olur” ifadesini kullandı.

İran İslam Cumhuriyeti’nin 6 yıldır Suriye’nin bölünmesine karşı direndiğini hatırlatan Velayeti, ABD ve İngiltere’nin perde arkasında ve İsrail’in perde önünde bu olayı desteklediğini, onların IŞİD’den bir sonuç alamadıklarını, bu referandumun da önceden yenilgiye mahkum olduğunu vurguladı.

IKBY Başkanı Barzani’nin bu referandumdan bir şey elde etmeyeceğini ifade eden Velayeti, yönetim halka bir şey dayatırsa, kesinlikle onun sonuçları kabul edilemez olduğunu belirtti.

Kürt halkının zülme karşı ön safta mücadele verdiğine temas eden Velayeti, referandumun Mesut Barzani’nin siyasi düşüş sürecinin başlangıç noktası olduğunu belirterek, Kürt halkı İslam düşmanlarına karşı ön safta mücadele verirken, Barzani’nin kaderini İsrail’e bağladığını ve düşüşünün hızlı olacağını ifade etti.

Nizam Maslahatını Teşhis Konseyi üyesi, İran ve bölge milletlerinin bu girişim karşısında sessiz kalmayacağını ve bu yanlış hareketin karşısında direneceğini belirterek, “Sayın Barzani geri adım atmak zorundadır yoksa karşı konulacak” diye konuştu.

Kürdistan bölgesinin Irak’ın bir parçası olduğunu ifade eden Velayeti, İran İslam Cumhurieti’nin her daim bölge ülkelerinin toprak bütünlüğünü desteklediğini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.