Velayeti: Suriye bölgede direniş hattının altın halkası

  • 19 Mayıs 2016
  • 772 kez görüntülendi.
Velayeti: Suriye bölgede direniş hattının altın halkası

İran İslam Nizamının Maslahatlarını Belirleme Kurumu Stratejik Araştırmalar Merkezi başkanı Ali Ekber Velayeti, Suriye’yi bölgede direniş hattının altın halkası olarak niteledi.

İRNA’nın haberine göre, Velayeti, dün Tahran’da Iraklı alimler ve düşünürlerle yaptığı görüşmede, ‘Eğer Suriye bölünürse ve yönetimi düşerse ve İsrail, Arabistan ve Amerika’ya bağlı tekfirciler hakim olursa, o zaman bu durum kuşkusuz Lübnan ve Irak’ta da olumsuz etkisi olur” dedi.

Velayeti, direniş hattının İran’dan başladığını ve Irak’tan geçtiğini, Suriye, Lübnan ve Filistin’e uzandığını belirterek; direniş hattının, Amerikalılar, bazı batılı ülkelerin himayesindeki siyonistlerin yayılması karşısında durduğunu ve direndiğini söyledi.

Düşmanların Irak’ı parçalama yönündeki şom emellerine değinen Velayeti, Amerikalı bir komutanın bir kaç ay önce, Irak’ın üçe bölünmesi gerektiğini dile getirdiğini belirtirken böyle bir durumun kesinlikle Irak milletinin zararına olacağını söyledi.

Velayeti, Irak halk güçlerinin ve din müçtehitlerinin IŞİD terörizmiyle mücadeledeki rollerine temasla, Irak’ta bütün herkesin IŞİD’i bu ülkeden çıkarmak için çaba göstermesi gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.