Velayeti: Suriye bugün her zamandan daha güçlüdür

  • 07 Mayıs 2016
  • 784 kez görüntülendi.
Velayeti: Suriye bugün her zamandan daha güçlüdür

İmam Seyyid Ali Hamanei’nin uluslararası işler danışmanı Ali Ekber Velayeti, Suriye’nin bugün her zamankinden daha da güçlü olduğunu ve İran’ın Suriye ile ilişkilerinin yakın olduğunu ve İran’ın, Suriye halkı ve devletinin, terörizm ve tekfirci ve radikal akımlara karşı mücadelesinde desteğini sürdüreceğini söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Velayeti, dün Lübnan’dan Suriye’ye geçerken iki ülke sınırında dışişleri bakanlığı müsteşarı ve yerel yetkililer tarafından karşılandı.

Suriye dışişleri bakanlığı müsteşarı, İran İslam Cumhuriyetini, Suriye halkı ve devletinin dostu olarak nitelerken, İslam inkılabı rehberi, İran halkı ve devletine Suriye’ye desteklerinden dolayı teşekkürlerini bildirdi.

Velayeti de, Suriye’yi tekrar ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti bildirirken, dost ve kardeş Suriye ile İran ilişkilerinin, bölgenin sebat ve güvenliğinin korunması, karşılıklı ziyaretlerin daha düzenli ve dakik olması gerektiğini belirtirken bunun da sürekli olarak bölge gelişmeleri ve şartlarının değerlendirilmesi için karşılıklı görüşmeleri gerektirdiğine vurgu yaptı.

Velayeti, iki ülke arasında görü alış verişlerinin yapılmasına temasla, Suriye cumhurbaşkanının da, tedbir ve cesaretle bu ülkeyi yönetebileceğini ve inşallah kıyıya selametle çıkabileceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.