Velayeti: Suriye Halkı ABD Emperyalizminin Hedeflerine Ulaşmasına İzin Vermeyecek

  • 28 Ocak 2018
  • 1.069 kez görüntülendi.
Velayeti: Suriye Halkı ABD Emperyalizminin Hedeflerine Ulaşmasına İzin Vermeyecek

 İslam İnkılabı İmam Hamaney’in başdanışmanı olan Ali Ekber Velayeti,  BM’in daimi Irak temsilcisi ile gerçekleştirdiği görüşmede önemli açıklamalarda bulunarak; “Yan Kubish ile Irak hususunda faydalı bir görüşme gerçekleştirdik ve ortak bir noktada bulaşabildik” dedi.

Irak’ın toprak bütünlüğünden yana olduklarını vurgulayan Velayeti ; “Irak halkının IŞİD terör örgütü karşısında göstermiş olduğu mücadeleden ve elde ettikleri zaferlerden dolayı duyduğumuz mutluluğu ilettik” ifadelerini kullandı.

Aynı zamanda Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirilen bağımsız Kürdistan referandumu karşısında Irak halkının kendi toprak bütünlüğünü korumasından yana olduklarını belirten Velayeti; “Biz, Irak’ın Arap coğrafyası için demokratik bir ülke olarak örnek alınmasını istiyoruz ve bu yönde çalışıyoruz. Bununla birlikte Irak içişlerine müdahaleye karşıyız” dedi.

Irak içişlerine yönelik her türlü adıma karşı olduklarının altını çizen İslam İnkılabı rehberinin Başdanışmanı Ali Ekber Velayeti, İran İslam Cumhuriyetinin Irak devletinin yardım talebi ile bölgede bulunduğunu belirterek Irak halkının gerçekleşecek olan seçimlerde kendi iradesini kullanacağını ifade etti.

Irak’ta gerçekleşecek olan seçimler ile demokrasinin Irak’ta daha da kuvvetleneceğinin altını çizen Velayeti, Irak’taki tüm grupların seçimlere katılması gerektiğini belirterek Irak siyasetinin buna müsait olduğunu ifade etti.

Amerika’nın Avrupa devletinden İran ile ilişkilerini sonlandırma isteğini değerlendiren Velayeti Amerika’nın artık BM ve diğer uluslararası kuruluşlarda etkisinin kalmadığını söyledi.

“Dünya halkları ve Avrupalılar Trump’ın vereceği emre göre hareket etmek istemiyorlar. Amerika’nın BM temsilcisi de hiçbir akıl ve mantık ile uyuşmayan konuşmalar yapıyor ve kimse de mantıksız konuşmaları dinlemek zorunda değil” diyen Ali Ekber Velayeti, konuşmasının devamında Suriye’nin kuzeyindeki Amerikan’ın Suriye’yi bölme senaryosuna dair sorulan bir soruya cevap vererek; “Amerika Siyonist İsrail rejimi ve Suudi Arabistan ile birlikte başından beri Suriye’yi bölmeyi hedeflemekteydi” dedi.

Amerika’nın 7 yıl süren çabalarına rağmen Suriye’yi bölmeyi başaramadığını belirten Velayeti; aksine Suriye devletinin birçok zaferler elde ettiğinin altını çizerek, Amerika’nın aldığı yenilgiler ile birlikte yeni senaryolar hazırlığında olduğunu belirterek ABD’nin kontrolündeki terörist grupların Fırat’ın doğusunda bölünmeye teşvik edildiğini söyledi.

Amerika’nın Suriye’de bir kez daha yenileceğini söyleyen Ali Ekber Velayeti, ABD ve müttefiklerinin bölgede eskisi kadar güçlü olmadığını söyledi.

Suriye halkının, ABD emperyalizminin Suriye’de hedeflerine ulaşmasına izin vermeyeceğini söyleyen Velayeti İran İslam Cumhuriyeti ve direniş cephesinin Suriye’nin toprak bütünlüğünden yana olduğunu bir kez daha vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.