Velayeti: Suriye ve Yemen’de ateşkes zaruridir

  • 18 Ocak 2016
  • 845 kez görüntülendi.
Velayeti: Suriye ve Yemen’de ateşkes zaruridir
İran İslam Nizamının Maslahatlarını Belirleme Kurumu’na bağlı Stratejik Araştırmalar Merkezi başkanı Ali Ekber Velayeti, Suriye ve Yemen’de ateşkesin sağlanmasını zaruri olarak niteledi.

İRİB haber ajansının bildirdiğine göre, Velayeti, dün Tahran’da Lüksemburg meclis başkanı Mars Di Batolo Meo ile görüşmesinde, bütün herkesin Suriye ve Yemen’de savaşın son bulması için çaba göstermeleri gerektiğini söyledi.

Velayeti, Suriye’de güven esasına dayalı işbirliğine ihtiyaç duyulduğunu belirterek, bütün herkesin Suriye, Irak ve Yemen’de sorunun askeri yolla çözümünün mümkün olmadığını gördüğünü ve başta Suriye olmak üzere sorunların çözüm yolunun siyasi müzakere olduğu gerçeğinin bugün net bir şekilde görüldüğünü dile getirdi.

Velayeti, Lüksemburg’un AB’nin bir üyesi olarak bölgede çatışmaları durdurma konusunda etkisinin olabileceğini belirtirken, Lüksemburg meclis başkanı da, ülkesinin direkt olarak terörizmin hedefi olduğunu ve mülteciler sorununun da Lüksemburg için ciddi bir soruna dönüştüğünü terörizm konusunun kapanması için bütün oyuncuların terörizmle ciddi olarak mücadelede yer almaları gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.