Velayeti: Suriye’ye saldırı bu ülkenin hakimiyet hakkının çiğnenmesidir

  • 15 Nisan 2018
  • 1.007 kez görüntülendi.
Velayeti: Suriye’ye saldırı bu ülkenin hakimiyet hakkının çiğnenmesidir

İran İslam inkılabı rehberinin uluslararası işler danışmanı Ali Ekber Velayeti, ABD, İngiltere ve Fransa’nın Suriye’ye saldırısını, uluslararası ilkeler ve kanunlar ile Suriye’nin hakimiyetine, toprak bütünlüğü ve devletine yönelik saldırı olduğunu söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Velayeti, BM uzmanlarının, bölge düşmanlarının mazlum Suriye halkına yönelik kimyasal silah kullanıldığı yönündeki boş iddiaları incelemek için Suriye’ye girdiklerini ve hatta henüz incelemelerini başlatmadıklarını hatırlatarak, Amerika, Fransa ve İngiltere’nin Suriye’ye saldırısının açık bir şekilde bir devlete saldırı sayıldığını zira Suriye devleti ve halkının dayatılan buhran sonucu teröristlere karşı amansız bir mücadele verdiği ve önemli zaferler ve kazanımlar elde ettiğini söyledi.

Ali Ekber Velayeti, direniş güçlerinin,  bölge İslam ülkelerinin zayıflatılması ve parçalanmasına yönelik düşmanlar karşısında kararlılıkla  mücadele edeceği ve direneceğini söyledi.

Amerika, Suriye’nin Duma bölgesine kimyasal silah kullanıldığını iddia ederek savaş yanlısı siyasetleri çerçevesinde  dün sabah İngiltere ve Fransa ile birlikte Suriye’ye füze saldırısı düzenledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.