Velayeti: Trump’ın Kudüs karşıtı girişimi, İslam dünyasında Amerikan siyasi hayatına son darbedir

  • 08 Aralık 2017
  • 936 kez görüntülendi.
Velayeti: Trump’ın Kudüs karşıtı girişimi, İslam dünyasında Amerikan siyasi hayatına son darbedir

İslami uyanış Meclisi genel sekreteri, Amerika başkanının Kudüs kentini sahte rejim İsrail’in başkenti olarak tanıdığına dair kararına tepki olarak, bu girişimin Amerika’nın Batı Asya ve İslam dünyasındaki siyasi hayatına indirilen son darbe olduğunu belirtti.

Ali Ekber velayeti dün akşam Tahran’da 31. Uluslararası İslami Vahdet Konferansı’nın kapanış töreninde yaptığı konuşmada IŞİD terör örgütünün direniş cephesince yenilgiye uğramasına işaretle, İslam dünyasında IŞİD’in yok olması ile birlikte Filistin meselesinin bir kez daha İslam dünyasının öncelik meselesi olduğunu söyledi.

Velayeti Ayrıca batı Asya bölgesinde ve İslam dünyasında son yıllarda vekalet savaşları, etnik, mezhebe dayalı gerginlikler ile birlikte kriz oluşturan girişimlerin artmasına işaretle, söz konusu gerginlikler ve huzursuzlukların temelini, Amerika ve bölgedeki müttefiklerinin sömürgeci siyasetlerinde aramak gerektiğini söyledi.

Velayeti, bölgedeki istikrarsızlık şartlarından geçiş yolunun vahdet ve kardeşliğin derinleşmesi ve İslam dünyasının tüm siyasi, kültürel, sosyal ve dini kesimleri arasında yayılması olduğunu belirtti.

31. uluslararası İslami Vahdet Konferansı Salı günü Tahran’da 500 yerli ve yabancı misafirin katılımı ile, “yeni İslami uygarlığını gereksinimleri ve Vahdet” sloganı ile çalışmalarına başlayarak dün akşam sona erdi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.