Velayeti: Trump’ın tehditleri İran’ın savunma gücünü durduramayacaktır

  • 11 Şubat 2017
  • 1.115 kez görüntülendi.
Velayeti: Trump’ın tehditleri İran’ın savunma gücünü durduramayacaktır

İran İslam Nizamının Maslahatlarını Belirleme Kurumu Stratejik Araştırmalar Merkezi başkanı Ali Ekber Velayeti, dün Le Monde gazetesi ve Frans24 kanalına verdiği demeçte, Amerikan başkanı Trump’ın tehditlerinin İran’ın savunma gücünün ilerlemesinin durmasına asla sebep olamayacağını söyledi.

İran Stratejik Araştırmalar Merkezi başkanı Ali Ekber Velayeti, İran’ın Amerika’nın yeni yönetiminin yaptırımlar ve tehditlerinin önemsiz olduğunu belirterek, ”Trump, daha önceki Amerika’nın Cumhuriyetçi liderlerinin İran aleyhindeki düşmanlığa dayalı siyasetlerini takip etmektedir” dedi.

Velayeti, Trump’ın önceki Amerikan başkanlarından farkının yalnızca söylem ve taktik tarzı olduğunu belirterek, İran halkının büyük bir medeniyeti ve tarihinin olduğunu ve her türlü oyunlara karşı hazırlıklı olduğunu söyledi.

Velayeti, Amerika’nın İran aleyhindeki yeni yaptırımlarına da işaretle, Amerikan Senatosu ve Kongresi’nin iran aleyhinde yaptırımları onaylamaktan başka bir işinin olmadığını ama onların bu düşmanca girişimlerinin İran halkına etkisinin olmayacağını bilmeleri gerektiğini söyledi.

Ali Ekber Velayeti, Frans-24 kanalının İran’ın füze denemeleriyle ilgili bir sorusuna verdiği cevapta, İran’ın füze denemelerinden hedefinin tamamen savunma ve savunma gücünü arttırmaya yönelik olduğunu söyledi.

İran Stratejik Araştırmalar Merkezi başkanı, nükleer konuya da temasla, İran’ın Fransa dahil bazı ülkelerin nükleer silah elde edinceye kadar NPT konvansiyonunu imzalamayan tutumlarının aksine nükleer silah peşinde olmadığını çünkü İslam inkılabı rehberinin fetvasına göre bu tür silahların kullanılmasının haram olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.