Velayeti’den İngiltere’ye elçiliğe saldırı konusunda tepki

  • 11 Mart 2018
  • 1.366 kez görüntülendi.
Velayeti’den İngiltere’ye elçiliğe saldırı konusunda tepki

İran İslam İnkılabı Rehberi’nin uluslararası işler danışmanı Ali Ekber Velayeti, İngiliz hükümetinin İran’ın Londra Büyükelçiliği’nin yanı sıra bu ülkedeki İranlı diplomatların güvenliğinden sorumlu olduğunu belirtti.

Ali Ekber Velayeti, İran’ın Londra Büyükelçiliği’ne yapılan saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Londra’daki olaylara tepki gösteren Velayeti, “İngiltere hükümeti, İran’ın Londra Büyükelçiliği dahil bu ülkede bulunan İranlı diplomatların güvenliğini korumakla sorumludur” dedi.

Velayeti, “İngiliz polisi, yabancı güdümlü eylemi ve büyük ihtimalle İngiltere’deki bazı yerlerle bağlantısı olan birkaç eylemcinin saldırısını önlemekten kaçındı” ifadesini kullandı.

Ali Ekber Velayeti, “İngiltere hükümeti ve polisi, bu eylemcilerin saldırısını engelleyebilirlerdi. Bu konuyla ilgili İngiltere yönetimi kesinlikle sorumluluk sahibidir” açıklamasını yaptı.

Bu arada İran Yargısı İnsan Hakları Kurumu genel sekreteri Mahmud Cevad Laricani de, İran’ın Londra büyükelçiliğine düzenlenen saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, saldırının gerçekte saldırganlar ile İngiliz polisi arasında koordineyle gerçekleştiğini belirterek İngiliz hükümetinin bu olaydan sorumlu olduğunu söyledi.

İslami İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi de,  sözkonusu saldırıyla ilgili İngiltere’ye tepkisini dile getirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.