Velayeti’den İran’ın uluslararası arenadaki rolüne vurgu

  • 17 Ekim 2017
  • 1.042 kez görüntülendi.
Velayeti’den İran’ın uluslararası arenadaki rolüne vurgu

İran İslam inkılabı rehberinin üst düzey danışmanı Ali Ekber Velayeti, İran’ın bölgede en güçlü ve uluslararası arenada da bölge ülkeleri arasında en etkili ülke olduğunu söyledi.

Ali Ekber Velayeti, İran’ın bölgedeki meşru varlığı ve savunma gücünün  özellikle de füzelerinin müzakere edilemez olduğunu söyledi.

Tahran’da katıldığı bir törende konuşan bulunan Velayeti, ‘’ABD taahhütlerini yerine getirmekle mükelleftir ve 5+1 grubu üyeleri ABD’nin taahhütlerini yerine getirmediği takdirde kendisini buna mecbur etmeliler’’ dedi.

Velayeti, Trump’ın İran aleyhindeki sözleri ile ilgili, ‘’Trump’ın sözleri yeni şeyler değildir, Trump mantıksızca  konuşuyor ve söylediği her sözde bir sorun vardır ve o konuştuktan sonra etrafındakiler sözlerini düzeltmeye çalışıyorlar’’ dedi.

‘’Amerikalılar hem Obama hem de Trump zamanında sözlerini tutmadılar ve defalarca ahde vefasızlık ettiler’’ diyen Velayeti, nükleer anlaşma KOEP’in  değiştirilemeyeceğini ve müzakere edilmeyeceğini ve esasen İran’ın ABD onayına da ihtiyacı olmadığını söyledi.

Velayeti, ‘’Amerikalıların bölgede olma nedenleri bölge ülkelerini bölmek ve zayıflatmaktır ve İran’ın Irak ve Suriye hükümetleri yanında yer aldığından dolayı İran’a karşıdır. İran’ın yaptıkları meşrudur ve İran meşru ve yasal hükümetlerin davetine olumlu cevap  verir. İran’ın yardımlarının olmaması durumunda Bağdat ve Şam’da teröristler hükümette olurlardı’’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.