Velid Muallim: Şam’ın önceliği İdlib’i kurtarmak

  • 18 Aralık 2018
  • 1.369 kez görüntülendi.
Velid Muallim: Şam’ın önceliği İdlib’i kurtarmak

Suriye dışişleri bakanı Velid el’Muallim, Şam için önceliğin, İdlib eyaletini teröristlerin işgalinden kurtarmak olduğunu söyledi.

Suriye yönetiminin İdlib’i teröristlerden kurtarma ve  temizleme konusunda kararlı olduğunu belirten Muallim, Suriye Anayasası Komitesi’nin de yakın bir tarihte çalışmalarına başlayacağını söyledi.

Velid El’Muallim, Suçi anlaşmasına da temasla, şu ana kadar Türkiye cumhurbaşkanı ve teröristlerin bu zamana kadar Suçi anlaşmasına bağlı kalmadıklarını söyledi.

17 eylül tarihinde Erdoğan ve Putin, İdlib Zirvesi sonrası ortak basın toplantısı düzenlemiş ve Putin, “İdlib’te 15-20 kilometrelik silahsızlanma bölgesi kurulacak” demişti.

Erdoğan ise basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Muhalifler ve Suriye yönetimi kontrolündeki alanlar arasında silahlardan arındırılmış bir bölge oluşturulmasını kararlaştırdık.” ifadelerini kullanmıştı.

Rusya Devlet Başkanı Putin ise “15 Ekim’de silahsızlanma bölgesinde 15-20 km’ye kadar temas hattı üzerinde bir bölge kurmaya karar verdik. Erdoğan’ın teklifi üzerine bölgeden ağır silahlar da çekilecek.” dedi. Putin, bölgede Rus ve Türk askerleri tarafından ortak mekanizma kurulacağını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.