Velid Muallim: Terörü Destekleyen Devletler Bu Desteklerini Kesmeye Zorlanmalıdır…

  • 18 Ocak 2015
  • 721 kez görüntülendi.
Velid Muallim: Terörü Destekleyen Devletler Bu Desteklerini Kesmeye Zorlanmalıdır…

Suriye Başbakan Yardımcısı Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Velid el Muallim Uluslararası Parlamentolar Birliği (IPU) Genel Sekreteri Martin Chungong ve ona eşlik eden heyet ile bir araya geldi.

Uluslar arası parlamentolar arasındaki ilişkilerin ele alındığı görüşmede parlamenterler ve halk temsilcilerinin dünyanın herhangi bir yerindeki krize ilişkin gerçek ve objektif bir şekilde bilgilendirilmeleri gereğinin altı çizildi. İki taraf Suriye’de halkı, tarihi ve medeniyeti hedef alan evrensel savaşa ilişkin gerçeklerin dünyanın tüm parlamentolarına objektif bir şekilde aktarılması önemini ifade etti.

Terörle mücadele ve bu bağlamda uluslar arası çabaların birleştirilip yoğunlaştırılması konusunun ele alındığı görüşmede, dünyanın istisnasız her yerinde halkların istikrar ve güvenliğini tehdit eden terör tehlikesinin aydınlatılmasında parlamenterlerin oynamaları gereken role dikkat çekildi.

Muallim Suriye’nin devlet, halk ve ordu olarak dört yıla yakın bir süredir maruz kaldığı teröre karşı savaşını sürdürme azim ve kararlılığında olduğunu vurguladı.

Suriye’de terörü destekleyen tüm devletlerin Uluslararası Güvenlik Konseyinin 2170 ve 2178 sayılı kararları başta olmak üzere terörle mücadelede ilgili kararlara bağlı kalmaları gereğinin altını çizen muallim; Chungong ve ona eşlik eden heyetin Suriye’de cereyan olmakta olan ulusal uzlaşmaların önemine dikkatlerini çekti.

Chungong teröre karşı savaşında Suriye’ye desteğini ifade ederken, dünyada gelişen olayların bu terörün tehlikesini net bir şekilde ortaya serdiğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.