Venezuela savunma bakanı: İran gemilerini koruyoruz

  • 27 Mayıs 2020
  • 7.310 kez görüntülendi.
Venezuela savunma bakanı: İran gemilerini koruyoruz

Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez, Ä°ran’dan Venezuela’ya akaryakıt taşıyan gemilere Venezuela donanmasının eÅŸlik edeceÄŸini bildirdi.

Ä°RNA’nın haberine göre, Patrino Lopez, ülkesinin Ä°ran gemilerini memnuniyetle karşıladığını belirterek, Ä°ran gemilerini korumak ve onu samimiyetle karşılamanın Ä°ran’a şükran olduÄŸunu söyledi.

Venezuela genel kurmay başkanlığı da, dün gece Venezuela ordusuna ait savaş uçaklarının  Venezuela sularında İran gemilerine eşlik ettiğini söyledi.

Venezuela cumhurbaÅŸkanı Nikolas Maduro pazar gecesi yaptığı açıklamada Ä°ran halkı ve devletine teÅŸekkür ederek ‘Venezuela’nın yalnız olmadığını ve cesur dostlarının olduÄŸu görülmüştür’ dedi.

Maduro, ’emperyalist ülkelerin zorbalıkla  Venezuela’ya dayatmada bulunmak istediklerini ama kardeÅŸliÄŸin, halkları özgürlüğe kavuÅŸturabileceÄŸini’ söyledi.

BilindiÄŸi gibi  Amerikan zorba yönetimi Venezuela’da seçimle iktidara gelmiÅŸ olan meÅŸru Maduro iktidarını devirmek için bu zamana kadar açık bir ÅŸekilde darbe giriÅŸimlerine destek verdiyse de baÅŸarılı olamamıştır bu yüzden bu ülkeye iktisadi yaptırımlar uygulamak suretiyle baskı yapmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.