Venezuela Yüksek Mahkemesi, ABD Uşağı Juan Guaido’nun Meclis Dokunulmazlığını Kaldırdı

  • 02 Nisan 2019
  • 6.661 kez görüntülendi.
Venezuela Yüksek Mahkemesi, ABD Uşağı Juan Guaido’nun Meclis Dokunulmazlığını Kaldırdı

Venezuela Yüksek Mahkemesi, kendisini devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido’nun meclis dokunulmazlığının kaldırılması kabul etti. Anayasa Mahkemesi Başkanı Maike Moreno, muhalefet lideri aleyhine alınan kararın Kolombiya’ya yaptığı izinsiz seyahatle ilgili olduğunu açıkladı. Öte yandan Maduro, ülkenin tamamını etkileyen elektrik kesintileri devam ederken Enerji Bakanını değiştirdi.

Ülkedeki en yüksek mahkemenin kararı başkan Maikel Morano tarafından açıklandı. Moreno açıklamasında, “Ulusal Kurucu Meclis başkanından, Juan Guaido’nun mahkeme tarafından getirilen tedbirleri ihlal ettiği için dokunulmazlığının kaldırılmasını istedik” ifadelerini kullandı.

Venezuela Adaleti, Guaido’nun TSJ’nin kendisine verdiği “ülkeyi terk etme yasağı” uyarısına rağmen Kolombiya’ya gittiği için bu kararı aldı. Moreno ayrıca Cumhuriyet Savcılığına da, soruşturma başlatmasını kabul etti.

Moreno’nun bu önlemi açıklamasının hemen ardından, Anayasa Meclisi başkanı Diasdado Cabella da, anayasaya aykırı olanlara karşı adalet uygulanacağını söyledi.

Bu açıklamanın, Venezuela Devlet Denetçisi tarafından Guaido’ya 15 yıl boyunca kamu görevinden men edilmesinden birkaç gün sonra yapılması dikkat çekti. Alınan bu karar sonrasında kendisini geçici devlet başkanı ilan eden Guaido’nun tutuklanma tehdidi büyüdü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Anonim dedi ki:

    Vatana ihanetten yargılansın köpek soyu

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.