Venezuela’da darbe yapmak amacıyla ülkeye geldiği düşünülen “paralı asker” olarak nitelenen bir kişi daha yakalandı

  • 10 Mayıs 2020
  • 7.667 kez görüntülendi.
Venezuela’da darbe yapmak amacıyla ülkeye geldiği düşünülen “paralı asker” olarak nitelenen bir kişi daha yakalandı

Bolivarcı Ulusal Silahlı Kuvvetlere (FANB) bağlı Stratejik Savunma Bölgesi’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, Venezuela’nın kuzeyinde bulunan La Guaira eyaletina bağlı Carayaca bölgesinde, ülkede darbe girişiminde bulunmak üzere geldiği düşünülenlerden bir kişinin daha yakalandığı duyuruldu.

Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez de bu kişinin yakalanması dolayısıyla silahlı kuvvetleri ve bölge halkını tebrik etti.

Venezuela hükümetinin “paralı asker” olarak nitelediği ve darbe planlamak suçlamasıyla yakaladığı kişi sayısı 26’ya yükseldi.

Guaido’dan “yabancı paralı askerlere ihtiyacımız yok” açıklaması

Venezuela’da kendini geçici devlet başkanı ilan eden muhalif milletvekili Juan Guaido, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ülkede planlanan darbe girişimiyle alakası olmadığını yineledi.

Guaido, darbe girişiminin hükümet eliyle planlandığını iddia ederek, “Venezuela’yı özgürleştirmek için yabancı paralı askerlere ihtiyacımız olmayacak çünkü yeteri kadar uluslararası desteğe, ülke içinde ve dışında bu davaya katılacak yeteri kadar asker ve polise sahibiz.” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.