Venezuela’da sübvansiyonlu benzin dağıtımı başladı

  • 31 Mayıs 2020
  • 7.297 kez görüntülendi.
Venezuela’da sübvansiyonlu benzin dağıtımı başladı

İran’ın Venezuela’ya benzin taşıyan tankerleri ABD’nin tehditlerine rağmen bir bir bu ülkenin limanlarına yanaşmaya başladıktan sonra bu ülkede sübvansiyonlu benzin dağıtımı başlıyor.

Venezuela Cumhurbaşkanı Nikolas Maduro 30 Mayıs Cumartesi günü TV kanalında yaptığı konuşmada, sübvansiyonlu benzin dağıtım programına göre araç sahipleri Pazartesi gününden itibaren sübvansiyonlu benzin alabileceklerini ve daha fazlasını da uluslararası fiyatlara göre temin edebileceklerini açıkladı.

Venezuela’da benzin fiyatları son yirmi yılda değişmedi.

Cumhurbaşkanı Maduro, Amerika terör devleti ile yaşanan gerginliğin sırasında yakıt sunumunu normalleştirme çabalarına paralel olarak vatandaşların bu sürece azami destek vermeleri şart olduğunu vurguladı.

İran İslam Cumhuriyeti Amerika terör devletinin tehditlerine rağmen benzin taşıyan beş tankerini Cebel-i Tarık boğazı üzerinden Venezuela’ya yolladı. Gemiler son günlerde bir bir Venezuela limanlarına yanaşmaya başladı.

Amerika terör devleti son aylarda Venezuela devletine baskı ve yaptırım ve iktisadi kuşatma uygulayarak bu ülkenin ABD emperyalizmine karşı olan yasal yönetimini devirmeye çalışıyor, ancak şimdiye kadar başarılı olmadığı anlaşılıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.