Venezüella Dışişleri ve Petrol bakanları, Zarif ile görüştü

  • 07 Şubat 2017
  • 1.086 kez görüntülendi.
Venezüella Dışişleri ve Petrol bakanları, Zarif ile görüştü

Venezüella Dışişleri Bakanı Bayan Rodrigez ve Petrol Bakanı Martinez bugün İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Zarif ile bir araya geldi.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Tahran’a gelen Venezüella Dışişleri ve Petrol bakanları, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ile görüş teatisinde bulundular.

Görüşmede İran Dışişleri Bakanı, İran ve Venezüella’nın ikili ilişkilerinden memnuniyetini dile getirerek, Bağlantısızlar Hareketi Dönem Başkanı Karakas’ın çabalarından dolayı teşekkür edip, Venezüella çabalarının petrol fiyatının şimdiki seviyesini korumasına neden olan etkenlerden biri olduğunu kaydetti.

Zarif, İran’ın gerilimlerin düşürülmesi doğrultusunda uluslararası işbirliğine destek vermeye hazır olduğunu belirterek, OPEC üyesi olan ve olmayan ülkelerin çıkarlarının korunmasını sağlayan petrol fiyatının konusundaki anlaşmanın sürmesini sıcak karşıladı.

Venezüella Dışişleri Bakanı, Tahran ziyaretinden amacın İran İslam Cumhuriyeti yetkilileriyle petrol ve Bağlantısızlar Hareketi ile ilgili konuları ele almak olduğunu belirterek, İran İslam Cumhuriyeti ile ilişkileri, kendi ülkesi için stratejik olarak niteledi.

Venezüella Enerji Bakanı ayrıca, İran’a karşı tehditlerin, İran halkına hiçbir zarar vermeyeceğini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.