Video: Doğu Ğuta’da Suriye Ordusu Kontrolü Altındaki Bölgeler Genişliyor

  • 09 Aralık 2015
  • 929 kez görüntülendi.

ŞAM KIRSALI – Ordu birlikleri Şam kırsalının Doğu Ğuta Bölgesinde Suudi rejiminin finans ve komutasıyla faaliyet gösteren teröristleri ağır kayıplara uğratırken Duma ve Haresta çiftliklerinde kontrolü altındaki bölgeleri genişletti.
Askeri kaynak ordu birliklerinin operasyonları sırasında kontrolüne geçirdikleri bölgelerde teröristlerin kullandıkları geniş bir tünel ve hendek şebekesi bulduklarını ifade ederken, teröristlerin ölü yaralı düşmeden önce yerleştirdikleri bir dizi bomba düzeneğinin de etkisizleştirildiğini söyledi.
Ordu birliklerinin yine Doğu Ğuta’da Merc el Sultan ve Bilaliye yönlerinde ilerlemeye devam ettiklerini ifade eden kaynak; burada ve Merc el Sultan yedek Havalimanının doğusunda geniş bölgeleri teröristlerden temizleyip kontrollerine aldıklarını söyledi. Kaynak operasyonlarda öldürülen Nusra Cepheli teröristlerin arasında tehlikeli isimlerin olduğuna dikkat çekerken, tekfircilerin tarım arazileri, yollara ve özel mülklere yerleştirdikleri çok sayıda bubi tuzağının etkisizleştirildiğini de sözlerine ekledi.
Aynı kaynak ordu birliklerinin Doğu Ğuta’nın derinliklerine düşen Şiyfoniye ve Neşşabiye Çiftliklerinde tekfirci teröristlerin karargah ve siperlerini hedef aldıklarını belirterek, buralarda da bir kısmı ağır silahlarla donatılmış araçlarla birlikte çok sayıda teröristin etkisizleştirildiğini söyledi.
Kaynak Zemelke Beldesinde teröristlerin önemli bir karargahının içindeki tehlikeli teröristlerle birlikte imha edildiğini söyledi.
Hava güçlerinin ise Kalemun dağlarında tekfircileri hedef aldıklarını belirten kaynak; operasyonlarda siper, cephane depoları ve karargahlarla birlikte çok sayıda teröristin etkisizleştirildiğini aktardı.
Şam kırsalının güneybatısı Dareyya Kasabasında ise ordu birlikleri ‘İslam Şehitleri Tümeni’ tekfircilerinin tehlikeli komutanlarından ‘Ebu mazin’ kod adlı elebaşı ve beraberinde bulunan birçok teröristi öldürdü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.