Video: Madaya Halkı Çıkan Haberleri Bizzat Yalanladı

  • 11 Ocak 2016
  • 966 kez görüntülendi.

Beş yıla yakın süredir Suriyelilerin kanlarının akıtılması, altyapı ve hizmet kurumlarının sabote edilmesinde parmağı olan medya araçlarının Şam kırsalı Madaya Beldesine ilişkin yürüttükleri ve gerçekle ilgisi olmayan yalan dolan medya hamlesine bukez yalanlama Madaya Beldesi halkının kendisinden geldi.

Madaya halkı açıklamalarında Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye rejimlerine tabi terör örgütlerin beldelerinde terör estirdiklerini ifade etti. Ahali Suriye hükümetinin Suriye Kızılay Örgütü, Uluslararası Kızılhaç Örgütü, BM ve daha başka kurumların işbirliği ile Madaya Beldesine geçirdiği insani yardımlara söz konusu terör örgütleri tarafından el konulduğunu, daha sonra bu çetelerin insani yardımların bir kısmını kendileri kullandıklarını, geriye kalanları da oldukça yüksek fiyatlarla istediklerine sattıklarını vurguladı.

Lübnanlı el Menar kanalı belde içinden görüntüler ve ahalinin tanıklıklarıyla yayınladığı raporda iki ay önce beldeye geçirilen kamyonlar dolusu insani yardımlara terör elebaşları Diyab Nasif, Musa el Malih ve Diyab Ebu Derviş tarafından el konulduğunu belirtti. Teröristlerin bu yardımları kendi karargahlarında stoklayıp hayali fiyatlarla istediklerine sattıklarını görüntülerle belirten belde ahalisi; Ziyad Bender adlı terör elebaşının evini depoya çevirdiğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.