VİDEO: New York Ululelbab Mescidi Sünnî Hatibi Şeyh Tarık Yusuf’un IŞİD, Vahhabilik ve Suud Tepkisi

  • 03 Haziran 2015
  • 809 kez görüntülendi.

Vahhabiliği savunan herkes IŞİD’ci sayılmalı ve terörist muamelesine tabi tutulmalıdır.
Taghribnews, El-Âlem’e dayandırdığı haberde Ehlisünnet âlimlerinden Şeyh Tarık Yusuf el-Mısri’nin (New York Ulul Elbab Cami hatibi) konuşmasına yer verdi. Katif’te 22 kişinin hayatının kaybettiği İmam Ali Cami’ne düzenlenen bombalı saldırıya ilişkin açıklamalarda bulunan el-Mısri, ‘Bir insan nasıl olurda ibadet edilen bir camiye girerek üzerindeki bombayı patlatarak onlarca insanı öldürebilir?’ dedi. El Mısri, sözlerine şöyle devam etti;

“Nasıl olur da bir insan namaz kılan onlarca insanı camide öldürdükten sonra meleklerin kendisini cennette güllerle karşılayacağı fikrine kapılabilir?! Bu, çözüm bekleyen büyük bir sorundur. Bu düşünceler İbn. Teymiye ve Muhammed bin Abdulvahhab’ın zehirli düşüncelerinden esinlenen Selefilik ve Vahabilik akımlarının belasıdır. And olsun Allah’a ki İbn. Teymiye ve Abdulvahhab’ın kitaplarını okuyanların varacağı son nokta terörizmdir.

Saldırıda öldürülen çocuklar İsrail’in uşaklığını yapmıyordu. Başka bir dünyanın çocukları değildi. Saldırıyı yapanlar İbn. Teymiye’nin kitapları ile büyüyen insanlardır. Sadece İbn. Teymiye’nin değil. İbn. Kayyim, Abdulaziz ibn. Baz, ibn al Uthaymeen, Muhammed el-Arife, Muhammad Hassan, Salman el-U’de, Osman el-Hamis vb. isimlerin kaleme aldığı kitaplar, çocukları terörizmin kucağına iter.

Kim, İbn. Teymiye’yi ve düşüncelerini savunursa İslam dünyasında tefrikanın fitilini ateşleyeceğini unutmasın. Kim, Abdulvahhab’ın düşüncelerini benimserse, IŞİD militanına dönüşür. Bu insanlara terörist gözüyle bakmak gerekir. Şiaları tekfir edip, lanet eden, onlara necis gözüyle bakanların kendileri teröristtir. Salman el-U’de, cinlerin kendisine Şiaların Yahudilerden daha tehlikeli olduğunu söylediğini iddia ediyor! Yani insanlarla yetinmeyip Şia’yı kafir ilan etmek için cinleri de işin içine katmaya başladı.

Suudiler Yemen’e saldırması için herkese rüşvet verdiler. Husiler hakkında yalan ve batıl sözler uydurarak iftirada bulundular.onun kendisini mehdi ilan ettiği yalanını yaydılar. İran’ı Müslümanların asıl düşmanı gibi tanıtmaya çalıştılar. Oysa İran halkı Şia’dır. halife Ali’yi sever, itaat ederler. Demek ki Suudiler aslında İran’ı değil Ehlibeyt’i hedef alıyor.

Hz. Hüseyin’in doğum gününde Katif’te İmam Ali Cami’nde düzenlenen saldırı sizce tamamen rastlantı ve hiçbir ön hazırlığı olmayan bir eylem miydi? Tarih tekrar ediyor. Sorun, bu insanların Ehlibeyt’e olan kinidir. İnsanların cennet gençlerinin efendisini (Hz. Hüseyin) doğum gününde bile emniyeti ve can güveliği yok. Bu sorunun kökünün kazımanın tek yolu; İbn. Teymiye ve Abdulvahhab’ın temelini attığı tekfirci Selefi ve Vahabi akımlarını yok etmektir. Bu düşünceleri destekleyen ve yayan Suudi Hanedanı kenara itilmelidir.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.