Yahudi Aktvistler İsrail’i Protesto Etti

  • 28 Mart 2017
  • 1.262 kez görüntülendi.
Yahudi Aktvistler İsrail’i Protesto Etti

Amerikalı çok sayıda insan hakları ve toplumsal aktivist, ülkedeki Müslümanlarla birlikte AIPAC lobisinin yıllık toplantısının düzenlendiği mekânın önünde bu kuruluşun işgalci rejimi destekleyen politikalarını ve eylemlerini protesto ettiler.

Protestocular ellerinde “Serbest bırakın, AIPAC Yahudilerinin temsilcisi değil, bu rejim apartheid bir rejimdir, Filistin’in işgaline bir son verin, İran’la savaşa hayır, Yahudiler Filistin’de adalet sağlamak içindir, Yahudiler Siyonizm’i reddediyor, gönderilen Filistinliler yeniden Filistin’e döndürülmelidir, AIPAC fasit bir kuruluştur, Filistin’in işgaline bir son verin, ben bir Yahudi olarak İran ve Filistin ile diplomasi diyorum” şeklinde Filistin halkının haklarını destekleyen pankartlar ve flamalar taşıdılar.

Bu protestolar 3 gündür devam etmektedir. Dün katılımcıların en üst düzeye ulaştığı bu protestolarda, toplantının düzenlendiği mekanın ana giriş kapısı önünde “konferansı bitirin” yönünde sloganlar atıldı.

Öte yandan AIPAC toplantısını korumak amacıyla bölgede bulunan polis kuvveti sayısında görülmemiş bir şekilde artış yaşandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.