Yahudi Yerleşimci Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi

  • 01 Ekim 2019
  • 724 kez görüntülendi.
Yahudi Yerleşimci Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi

Onlarca Yahudi yerleşimci bu sabah (1 Ekim Salı) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 104 Yahudi yerleşimcinin işgal polisi himayesinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediğini söyledi.

Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya işgal polisinin ve özel kuvvetlerin yoğun güvenlik önlemleri altında 1967’den bu yana tamamen işgal güçlerinin kontrolünde olan El-Mağaribe Kapısı’ndan girdikleri ifade edildi.

Heykel örgütlerinin çağrılarıyla Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyen Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’nın avlusunda kışkırtıcı tavırlar sergileyerek dolaştıkları ve sözde heykel hakkında rehberlerden bilgi aldıkları, daha sonra Es-Silsile Kapısı’ndan çıktıkları kaydedildi.

İşgal polisi 2003 yılından bu yana Yahudi yerleşimcilerin El-Mağaribe Kapısı’ndan Mescid-i Aksa’ya girmelerine izin veriyor.

Mescid-i Aksa’nın idaresinden sorumlu Ürdün Vakıflar Bakanlığı’na bağlı Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi, Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına izin verilmemesini talep ediyor fakat işgal polisi bu talebi görmezden geliyor.

Devamını oku at
https://turkish.palinfo.com/28251
@Copyright Filistin Enformasyon Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.