Yahudi Yerleşimciler Bu Sabah Yine Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi

  • 06 Nisan 2015
  • 743 kez görüntülendi.
Yahudi Yerleşimciler Bu Sabah Yine Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi

Yahudi yerleşimciler bu sabah (5 Nisan Pazar) Yahudilerce kutsal sayılan Pesah (Hamursuz) Bayramı münasebetiyle Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Mescid-i Aksa’da baskınlara karşı nöbet tutan Filistinlilerden edinilen bilgiye göre, 20 civarında Yahudi yerleşimci işgal polisinin ve özel kuvvetlerin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Meğaribe Kapısı’ndan Mescid-i Aksa’ya girdi. Mescid-i Aksa’da nöbet tutan cemaatin baskına tepki göstererek Yahudi yerleşimcileri yüksek sesle tekbir getirerek protesto ettiği ifade edildi.

İşgal güçlerinin bir hafta süren Yahudi bayram günleri dolayısıyla baskınlarını yoğunlaştıran yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemesi için El-Meğaribe Kapısı’nı sürekli açık tuttuğu kaydedildi.

Bu arada, Filistinli gençler sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla önümüzdeki Salı günü Yahudi yerleşimcilerin kalabalık gruplar halinde gerçekleştirmeyi planladıkları baskın ve ayin girişimine karşı Mescid-i Aksa’da bulunma çağrısı yaptı.

Mescid-i Aksa’yı Müslümanlar ve Yahudiler arasında ikiye bölmek isteyen işgal yönetimi, bu planını hayata geçirebilmek için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa’ya baskına teşvik ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.