Yahya Es Sinvar: Gazze Sınırındaki Tel Örgüler Tanınmış Sınır Değil ​

  • 11 Mayıs 2018
  • 2.084 kez görüntülendi.
Yahya Es Sinvar: Gazze Sınırındaki Tel Örgüler Tanınmış Sınır Değil ​

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın Gazze lideri Yahya Es-Sinvar, Büyük Dönüş ve Gazze Kuşatmasını Kırma Yürüyüşlerinin barışçıl olduğunu ve bu şekilde devam edeceğini belirterek, Gazze’yi 1948’de işgal edilmiş topraklardan ayıran sınırların kabul edilmiş sınırlar olmadığını söyledi.

Gazze’deki ofisinde yabancı gazetecilerle özel basın toplantısı düzenleyen Es-Sinvar “Filistin halkı hakkını geri almak ve sorunlarını barışçıl yollarla çözmek istiyor. Dönüş Yürüyüşü daha önceki intifalar gibidir. Bu yürüyüş devam edecek. Bunun için belli bir tarih ve zaman dilimi yoktur. İsrail’in Gazze’deki insanların insani durumlarına yönelik ambargosu halkı zor bir aşamaya getirdi. Halkımız buna daha fazla sabredemez. Gazze’deki toplumsal bilinç halkı yaşadığı sıkıntılar karşısında meydana inip hakkını haykırmaya, kuşatmanın kalkmasını istemeye ve çıkarıldığı yurduna geri dönmeyi talep etmeye itmiştir. Güçlü halkımız başlattığı bu yürüyüşten geri adım atmayacak ve hakkından taviz vermeyecektir. Bu halk hayatı ve barışı isteyen bir halktır. Üzerindeki zulmün kaldırılması gerekir. Ancak üzülerek belirteyim ki dünya yaşadığımız sıkıntıları görmüyor” dedi.

Direniş hakkımız

Es-Sinvar, Siyonist işgal rejiminin geçmiş yıllarda hep Filistin halkının hakkını inkar ettiğini, kibirli davrandığını, bunun sonucu olarak Filistin halkının hakkını geri almak için direniş ve mücadele yolunu tercih ettiğini söyledi.

Yurdundan edilmiş ve toprağından çıkarılmış bir halk olarak topraklarının Yahudi yerleşim alanlarının inşası için gasp edildiğini belirten Es-Sinvar, bu durumun bütün kanun ve hukukun güvence altına aldığı direniş yolunu tercih etmelerine neden olduğunu ifade etti.

Hamas ve diğer direniş gruplarının işgalciyle olan dengelerinin bozulduğunu ve çevredeki ortamın değiştiğini, Filistin halkının ise sorunlarını imkanlar dahilinde barışçıl yollarla çözmek istediğini hatırlatan Hamas lideri, “Biz ölüm tacirleri değiliz. 1987’de kurulan Hamas hareketi çalışmalarını barışçıl yollarla sürdürdü. Ancak işgalcinin barışçıl gösteriler yapan halka karşı insanlık dışı uygulamaları bizi silahlı mücadeleye itti. Biz Gazze halkının ve tüm Filistinlilerin sorunlarını barışçıl yollarla halletmek istiyoruz. Biz halkımızın hakkını istiyoruz. Bu durum bizi uluslararası kanunların güvence altına aldığı silahlı direnişe götürse de bunda ısrar edeceğiz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.