Yahya Es-Sinvar: İşgalle Uzlaşmanın Hiçbir Siyasi Karşılığı veya Boyutu Yok

  • 07 Nisan 2019
  • 1.369 kez görüntülendi.
Yahya Es-Sinvar: İşgalle Uzlaşmanın Hiçbir Siyasi Karşılığı veya Boyutu Yok

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Gazze bölgesindeki lideri Yahya Es-Sinvar, işgalciyle uzlaşmanın hiçbir siyasi karşılığının veya boyutunun olmadığını ve uzlaşma ile esirlerin değişimi meselesi veya direnişin silah hazırlığı yapması ve kullanması meselesi arasında herhangi bir ilişki bulunmadığını söyledi.

Sinvar, direniş ile işgal arasında uzlaşma olarak adlandırılan konuda genel hatlarda bazı tespitler yapıldığını ancak bunların doğrudan görüşmelerle değil aracılar yoluyla olduğunu söyledi.

Sinvar, bugün (6 Nisan Cumartesi) Gazze şehrinde ulusal istişare buluşması münasebetiyle yaptığı konuşmada, uzlaşmaların birlik ve ortaklığın alternatifi olmadığını vurgulayarak şöyle dedi: “Filistinlilerin direniş haklarından değil bunun özellikle de Batı Yaka bölgesinde ne şekilde olacağından söz ediliyor. Dönüş yürüyüşlerinin durdurulmasından da söz edilmiyor.”

Sinvar konuşmasında: “Parmaklarımız tetikte durmaktadır ve halkımızı savunmak için tetiğe basılı duracak. Onun için kalkan ve kılıç olacağız” dedi.

Sinvar, elektrik sorunlarının çözümü konusunda bazı maddeler üzerinde anlaşma olduğunu, özellikle elektrik üretimi için istasyonlara yakıt ithal edilmesi, işgal yönetimi tarafından elektrik hatlarının gelmesi, elektrik üretimi için gaz hattı oluşturulması, güneş enerjisi üretiminde kullanılacak araçların sokulması konusunda bazı anlaşmalar sağlandığını belirtti.

Sinvar, Gazze’deki direnişin bugün 2014’teki durumundan onlarca kat daha güçlü olduğunu belirterek “bize savaşı dayatırlarsa ben inanıyorum ki işgal yönetimi sadece Gazze çevresinde değil Asdud, Nakab, Askalan ve Tel Aviv’de de yerleşim merkezlerini boşaltmak zorunda kalabilir. Benim bu kesin sözümü bir yana not edin” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.