Yanan uçurtmalar, işgal topraklarında onlarca yangına yol açtı

  • 10 Temmuz 2018
  • 1.644 kez görüntülendi.
Yanan uçurtmalar, işgal topraklarında onlarca yangına yol açtı

Filistinliler’in işgal rejiminin saldırganlık ve işgalciliğine karşı geliştirdikleri yeni mücadele yönetimi olarak yanan uçurtmalar, Siyonist rejim için ciddi sorun yaratmıştır. Yanan balon ve uçurtmalar, işgal topraklarında onlarca yangına yol açtı.

Filistinli gençlerin Gazze Şeridi’nden uçurduğu yangın çıkarıcı balonlar ve uçurtmaların pazar günü sabahtan akşam saatlerine kadar sınıra yakın Siyonist yerleşkelerde 30 yangına , dün sabah saatlerinden itibaren sınıra yakın yerleşkelerde 28 yangına yol açtığı bildirildi.

İşgal rejimi gazetelerinden Yediot Ahranot’un internet sitesinde yayınlanan haberde, Gazze Şeridi’nin kuzeyinden gönderilen yangın çıkarıcı balonun Zikim bölgesinde büyük bir yangına sebep olduğu ifade edildi.

İşgal rejimi radyosu, itfaiye ekiplerinin yangınların çıktığı bölgelere gittiğini belirterek, İsrail’in yangın çıkarıcı balonlar ve uçurtmalar karşısındaki acizliğinin devam ettiğini söyledi.

Geçen hafta sonu işgal rejimi radyosunda yayınlanan bir haberde, yangın çıkarıcı balonlar ve uçurtmalar sebebiyle İsrail’in uğradığı zararın 8,5 milyon şikele (2,5 milyon dolara) ulaştığı belirtildi.

Haberde ayrıca, Gazze Şeridi’nden gönderilen balonların ve uçurtmaların son üç ayda 5000 dönüm tarım arazisinin yanmasına sebep olduğu ifade edildi.

İşgal rejimi medyası dün de Gazze Şeridi sınırına yakın bölgelerde yangın çıkarıcı balonlar sebebiyle 28 yerde yangın çıktığını ifade etti.

“Dönüş balonları” adı verilen balonların sınıra yakın bölgelerde yangınlara yol açmaya devam etmesinin Gazze Şeridi’ne daha fazla baskı yapma kararı alan işgal rejimi başbakanı Binyamin Netanyahu ve savaş bakanı Avigdor Lieberman’a meydan okuma anlamına geliyor.

Filistinli gençlerin basit araç gereçlerle yaptığı ve kuyruğuna yanıcı madde bağlayarak sınırın diğer tarafına gönderdiği uçurtmalar ve balonlar işgalciler için kabus olmaya devam ediyor.

Uçurtmaların ve balonların çıkardığı yangınlar binlerce dönüm arazinin yanmasına yol açarken, işgal hükümeti başkanı Binyamin Netanyahu’nun uçurtmalar ve balonlar için “gerçek anlamda bir kabus” dediği ifade edildi.

İşgal ordusu sözcüsü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Hamas’ın öncülük ettiği kasıtlı yangın çıkarma ve diğer terör eylemleri nedeniyle Netanyahu ve Lieberman’ın işgal rejimi Genelkurmay Başkanı’nın Gazze Şeridi’ne daha fazla baskı uygulanması önerisini kabul ettiğini söyledi.

Sözcü, Gazze Şeridi’ne yapılacak baskı kapsamında Kerem Ebu Salim Kapısı’nın gıda maddeleri ve ilaç dışında her türlü ürünün geçişine kapatılması için talimat verildiğini bildirdi.

İşgal ordusu sözcüsü, aynı çerçevede Gazze Şeridi’nden ithalat ve ihracata izin verilmeyeceğini, ayrıca Gazzeli balıkçıların avlanma mesafelerinin 9 milden 6 mile düşürüleceğini açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.