Yapılan Anketlere Göre Yahudiler Yeni Dönemde Netanyahu’yu İstemiyor…

  • 19 Aralık 2014
  • 752 kez görüntülendi.
Yapılan Anketlere Göre Yahudiler Yeni Dönemde Netanyahu’yu İstemiyor…

Siyonist işgal rejiminde erken seçim kararının alınması sebebiyle yapılan anketler Filistin topraklarına yerleştirilen yahudi nüfûsun önemli bir çoğunluğunun yeni dönemde Netanyahu iktidarını istemediğini, oyların daha katı çizgideki sağ partilere kaydığını gösteriyor. Bunda da Netanyahu hükümetinin Gazze’ye yönelik saldırısında ciddi bir başarısızlık yaşamasının, yenilgiye maruz kalmasının önemli rolü olduğu tahmin ediliyor.

Siyonistlere ait Maariv gazetesinin bugün (19 Aralık Cuma) yayınladığı ve işgal rejiminde 17 Mart 2015 tarihinde düzenlenecek erken seçimler öncesi siyasi temayüllerin tespiti amacıyla yapılmış olan bir ankete göre işgalci seçmenin %58’i yeni dönemde Netanyahu’yu hükümetin başında görmek istemiyor.

Fakat bu oran, Netanyahu açısından yine olumlu bir gidiş olarak değerlendiriliyor. Çünkü 4 Aralık’ta yayınlanan anketlerde istemeyenlerin oranı %60, 11 Kasım’da yayınlanan anketlerde de %66 olarak çıkmıştı.

Son ankette Netanyahu’nun yerine alternatif olarak İşçi Partisi’nin genel başkanı Isaac Herzog’u görmek isteyenlerin oranı % 28 çıkarken, Yahudi Evi Partisi’nin genel başkanı Naftali Bennett’i görmek isteyenlerin oranı %10 çıktı. Hatnua Partisi’nin lideri eski Mossad ajanı ve işgal devletinin eski dış işleri bakanı Tzipi Livni’yi isteyenlerin oranı da %10 çıktı. İsrail Evimiz adlı partinin genel başkanı olan Avigdor Liberman’ı isteyenlerin oranı ise %6 çıktı.

Oranlardaki farklılıklar Netanyahu’nun partisindeki azalmanın daha katı sağ partilere doğru kayma şeklinde yansıdığını gösteriyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.