”Yaralı Filistin’in Yüreğinden Suriye ile Dayanışıyoruz”

  • 09 Aralık 2015
  • 797 kez görüntülendi.
”Yaralı Filistin’in Yüreğinden Suriye ile Dayanışıyoruz”

Küdüs Kentindeki lise okullarından Müslüman ve Hıristiyan öğrenci kitleleri bugün Aksa Mescidi sahalarında toplanarak daha sonra Kudüs cadde ve sokaklarını doldurup Alam Caddesinden Kıyamet Kilisesine yürüdü.

Din kardeşliği, hoşgörü ve Kudüs’e bağlılık ilkelerinin pekiştirilmesini hedefleyen etkinlikte konuşan Sebastiya Rum Ortodokslar Başpiskoposu Ataullah Hanna öğrencilere seslendi. Hanna Müslüman ve Hıristiyanların el ele omuz omuza Aksa Mescidinden Kıyamet Kilisesine kadar yürümelerinin ‘Filistinlileri tüm bileşenleri ve kesimleriyle tek bir halk oldukları’ yönünde tüm dünyaya açık ve net bir mesaj taşıdığını ifade etti. Eylemin tüm Arap ve Müslümanlara da bir mesaj taşıdığına dikkat çeken Hanna; bu mesajda Arap ve Müslümanların birleşip davalarını ve çıkarlarını hegemonyadan ve kişisel çıkarlardan uzak bir şekilde birlik beraberlik içinde savunmalarına çağrı yapıldığını belirtti.

Başpiskopos Hanna; “Yaralı ve acılı Filistin’in yüreği Kudüs’ten Suriye ile dayanışmamızı belirtiyoruz. Diz çöktürülmesi ve sömürülmesi amacıyla dayatma ve komplolara maruz kalan tüm Arap ülkeleriyle dayanışmamızı ifade ediyoruz..” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.