Yarın, Yevmullah 22 Behmen günü

  • 10 Åžubat 2015
  • 1.212 kez görüntülendi.
Yarın, Yevmullah 22 Behmen günü

Yarın 11 Åžubat, Ä°slam Ä°nkılabı’nın zafere kavuÅŸtuÄŸu 22 Behmen, bu günde Ä°ran halkı bir kez daha, yeni bir hamasete imza atacak.
Her yıl 22 Behmen’de Ä°slam inkılabı zafer yıl dönümünde, Ä°ran’ın dört bir yanında zafer yürüyüşleri ve etkinlikleri düzenleniyor.
Yarın BaÅŸkent Tahran’da zafer yürüyüşüne katılan milyonlar 9 farklı güzergahtan Azadi meydanında buluÅŸacak. Burada Ä°slami Ä°ran CumhurbaÅŸkanı Hasan Ruhani, günün münasebeti ile bir konuÅŸma yapacak.
Yarın İran çapında binlerce kent ve köyde, 22 Behmen zafer yürüyüş ve etkinlikleri düzenlenecek. Yetkililer, bu bağlamdaki hazırlıkların tamamlandığını bildiriyor.
İran halkı bir kez daha yoğun ve renkli bir biçimde 22 Behmen gününde sokaklara ve meydanlara inerek, küresel emperyalizmin yüzüne bir kez daha ağır tokat indirecek.
İran Cumhurbaşkanı, halkın tüm kesimlerinin 11 Şubat zafer yürüyüşlerine katılmasını isteyerek, bugünün ulusal bir bayram ve tüm İran halkının günü olduğunu vurguladı.
Ä°ran Ä°slam Ä°nkılabı’nın resmen zafere kavuÅŸtuÄŸu 11 Åžubat 1979 (22 Bahman 1357)’un yıldönümü nedeni ile açıklamada bulunan CumhurbaÅŸkanı Hasan Ruhani, bugünün Ä°ran halkının zulüm ve emperyalizmi yok edebildiÄŸi ve dini öğretilere dayalı bir demokratik sistem geliÅŸtirebildiÄŸi gün olduÄŸunu, Ä°ran halkının 11 Åžubat tarihinde düzenlenecek yürüyüşlere katılmasının, devrim ve Rahmetli Ä°mam Humeyni’nin -ks- yoluna devam edecekleri anlamına geldiÄŸini belirtti.
Ruhani, “Bu yürüyüşlerdeki daha fazla katılım, tüm dünyaya birlik ve beraberlik içerisinde yaÅŸadığımızı, daha açık bir ÅŸekilde gösterecektir” dedi.
Yarın Ä°ran’da düzenlenecek zafer yürüyüş ve etkinliklerini, yerel ve yabancı olmak üzere çok sayıda, gazeteci ve muhabir takip ederek, haberleÅŸtirecekler.
Öte yandan, Ä°ran’ın taklit mercilerinden Ayetullah Mekarem Åžirazi, 22 Behmen yürüyüşüne katılmanın, halkın nizama ne kadar sahip çıktığını gösterdiÄŸini belirtti.
Ayetullah Mekarem Şirazi, düşmanın böyle günlerde, halkı rasat ederek, halkın İnkılaba desteğinin ne ölçüde olduğunu bilmek istediğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.